Bölge Halkı Sağlıkta Vıp Hizmet Alacak

Bölge Halkı Sağlıkta Vıp Hizmet Alacak
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 100 odası tek kişilik olan ve 450 yatak kapasitesine sahip hastanenin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 100 odası tek kişilik olan ve 450 yatak kapasitesine sahip hastanenin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bugün Elbistan’da büyük bir hizmetin yaklaşık 450 yatak kapasiteli, 100 yatak tek kişilik olan ve milletimize VIP hizmet edecek olan büyük bir bölge hastanesini açıyoruz” dedi. 

  Kahramanmaraş’ta Sağlık Bakanlığı İnşaat ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından 12 Aralık’ta ihalesi yapılan 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin temeli, düzenlenen görkemli törenle atıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile Elbistan ve bölgesine kazandırılan 300 Yataklı Yeni Elbistan Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine; Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Nurettin Alpman, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Alay Komutanı Jandarma Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi M. Fatih Kılaç, daire amirleri, KLV İnşaat yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Karaelbistan Beldesi’ndeki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra sinevizyon eşliğinde 300 Yataklı Bölge Hastanesi’nin tanıtımı yapıldı.

  Programın açılış konuşmasını Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü İlker Çitil yaptı. Daha sonra mikrofona gelen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

  “Elbistan’ımız son yıllarda çok önemli ve somut yatırımlar almış, bu yatırımlar bölgemizin kalkınmasında önemli kilometre taşları olmuştur. Elbistan’ın kaderini değiştirecek en önemli anlardan birisi de bugünkü temel atma törenimizdir. 300 Yataklı Bölge Hastanemiz sağlık alanında bölgemizin en önemli yatırımıdır. Bugün gelinen noktada devasa bir sağlık yatırımının tohumu atılıyor ve hayaller gerçek oluyor. 300 Yataklı Bölge Hastanemizin Elbistan’a ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

653-052.jpg

  “BÖLGE HALKINA HAYIRLI OLSUN”

  AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yeni hastanenin sağlık alanında çok büyük bir yatırım olduğunu ifade ederek, önemli bir yatırıma şahitlik ettiklerini söyledi. Ünal, şöyle konuştu:

  “Elbistan’ın güzel insanları, sizleri selamların en güzeliyle selamlıyorum. Bugün burada Türkiye’nin dört bir tarafında 12 yıldan beri milletin şahitlik ettiği büyük anlardan bir tanesine daha şahitlik ediyoruz. Burada milletin iradesi hakim olduğu zaman siyasetin milletin nasıl hizmetkarı olduğunu hep birlikte müşahede ediyoruz. Milletin iradesi üzerinde hiçbir güç olmadığı zaman milletin kaynaklarının nasıl millete aktığını nasıl millete hizmet olarak geri döndüğünü hep birlikte burada müşahede ediyoruz. Devletin asli görevinin millere hizmet etmek olduğunu görüyoruz. Valisiyle, kaymakamıyla, bakanıyla, milletvekiliyle herkesin millete efendilikle değil hizmetkârlık yapmak zorunda olduğunu burada hep birlikte müşahede ediyoruz. Ve bir kez daha görüyoruz ki; hiçbir irade milletin iradesi üzerinde olamaz. Ve o irade kendisini sandıkta hayata geçirir, o irade sandıkta tecelli eder, millet sandık aracılığıyla temsilcilerini seçer, temsilcilerine vekâlet verir. Temsilcilerinde bir tek görevi vardır. Milleti en iyi şekilde, en ahlaki, en insani, en hukuki, en adil şekilde temsil etmektir. Ve millete hizmetkâr olmaktır. İşte bugün burada buna şahitlik ediyoruz. Bugün Elbistan’da büyük bir hizmetin yaklaşık 450 yatak kapasiteli, 100 yatak tek kişilik olan ve milletimize VIP hizmet edecek olan büyük bir bölge hastanesini açıyoruz. Elbistan’ımıza, Göksun’umuza, Afşin’imize hayırlı uğurlu oldun.

654-149.jpg

  “TEK KALEMDE EN BÜYÜK YATIRIMI YAPIYORUZ”

  Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise, Elbistan’da sağlık alanında tek kalemde yapılabilecek en büyük yatırımı yaptıklarını ifade ederek, Kahramanmaraş’ı ve Elbistan’ı önemsediklerini söyledi. Kafkas, “Bölgenin tek kalemde yapılabilecek en büyük yatırımını hayata geçiriyoruz. Gerçekten bu bölgede herkesin mutlu olabileceği ve inşallah kimsenin ihtiyacı olmayacağı bir tesisi birlikte açacağız. Biz Kahramanmaraş’ı ve Elbistan’ı önemseriz, pozitif ayrımcılık yaparız” dedi.

  Kafkas, konuşmasının devamında ise, “Bugün siyaset adına konuşan herkese şunu söyleyin; Cumhuriyet tarihi boyunca işlerle AK Parti döneminde 11 yılda yapılan işleri kıyaslayın. Ölçeriz kim neyle istiyorsa onunla ölçeriz. Metreyle istiyorsa metreyle ölçeriz, kiloyla derlerse kiloyla ölçeriz, rakamla diyorsa rakamla ölçeriz. Çünkü biz ölçüyü Allah’ın verdiği ölçümden almışız. Ona vereceğimiz ve millete vereceğimiz hesaptan almışız. Onun için ölçüler farklı. Türkiye 2002’de 600 tane ambulansa sahipti. Bütün Türkiye’de 600 taneydi, bunun 10 tanesi de Kahramanmaraş’taydı. Bunların iki tane özelliği vardı. Her birisi farklı modellerde, farklı markalarda ama bir tane özelliği vardı bu özellik de yüzde 90’nın tekerleri kabaktı, ama yüzde 100’ün şaşmaz özelliği mazot deposu boştu. Yani paran varsa arabanın mazotunu koyabiliyorsanız sizin hastanızı o ambulans taşırdı. Paranın olduğu kadar taşıyabilirdi. Şimdi Türkiye’nin kaç tane ambulansı var. 3 bin 600 tane ambulansımız var. 600 ambulans nere 3 bin 600 ambulans nere? Deniz ambulanslarımız var, yarımadayız ama sanki denizde bizim insanımız yaşamıyor. Şimdi bot ambulanslarımız var, helikopter ambulansımız var. Bu ülkenin topraklarında kimin başına bir iş gelmişse, burnu kanamışsa helikopter lazımsa anında iniyor. Artık ulaşılamayan diye bir şey yok. Doğuda güneydoğuda 6 ayda gidilemeyen ilçelerimiz vardı. Şimdi paletli ambulanslarımız var. Biz kimsesizlerin kimsesi olarak yola çıktığımız gün Türkiye’de sağlık alanında resmen iflas etmiştik. O gün ilaç almak gerçekten ciddi bir işti. Yeşil kartlılarımız sadece hastanede tedavi olur, ellerine reçete tutuşturulur, onu da alamazlardı. İlaç fiyatları 10 yıl öncekinden yüzde 80 kadar ucuzladı demeyi Allah bize nasip etti. Bin yıl yaşasanız, tam bin yıl Allah size ömür verse kendinize iyilik yapmak için şu önümüzdeki 10 gün kadar iyi bir fırsat ele geçmez. 30 Mart’ta yapılacak seçim, Türkiye tarihinin, demokrasi tarihinin en önemli seçimidir. Bu seçim Türkiye’nin özgürleşmesi, demokratikleşmesi, Türkiye’nin ekmeğinin büyümeye devam edip etmemesinin seçimidir. Ne zaman özgürleştik o zaman ekmeğimiz büyümeye başladı” dedi.

  Yapılan konuşmaların ardından 300 Yataklı Bölge Hastanesinin temeli atıldı.

655-286.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum