“Bomba Ve Kurşun Yağdıran Bu Teröristleri Lanetliyoruz”

“Bomba Ve Kurşun Yağdıran Bu Teröristleri Lanetliyoruz”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyük Millet Meclisi Temmuz ayı olağan genel toplantısında yaptığı konuşmada, darbe girişimini şiddetle kınayarak, bu girişim karşısında vakur bir duruş sergileyen Aziz Milletimize de teşekkür

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyük Millet Meclisi Temmuz ayı olağan genel toplantısında yaptığı konuşmada, darbe girişimini şiddetle kınayarak, bu girişim karşısında vakur bir duruş sergileyen Aziz Milletimize de teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Erkoç: “15 Temmuz 2016 günü Türkiye’miz, Aziz Milletimiz, Milli irademiz tarihi bir ihanete uğradı.

Türk Demokrasisi gerçekten tarihi bir saldırıya uğradı, hunharca, barbarca, haince ve belki dünyada çok az görülen bir saldırı oldu.

 Türk demokrasisine, kahraman silahlı kuvvetlerimizin içerisine sızmış bir grup terörist paralel yapı Fetullah terör örgütü üyeleri ve yandaşları Türk silahlı kuvvetlerine sızarak orada bir çete oluşturmuşlar. Bu çeteyle Milli iradeye haince ve kalleşçe bir saldırıda bulunup ülkemizin milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, halkımızın seçtiği Cumhurbaşkanımızın bizzat kendisine yönelik saldırıda kendisini ortadan kaldırmaya yönelik, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi uçaklarla bombalayarak,  güvenlik güçlerine Emniyet Müdürlüğü binalarına ve kahramanca görev yapan özel harekât polislerimizin merkezi olan Gölbaşı’ndaki eğitim merkezine saldırı düzenlenmiş. Ülkemizin bayrağı uğruna PKK Terör örgütü ile çatışarak kendisini ülkemize adamış kahraman polislerimizi uçaklarla bombalayarak bu darbe girişimine karşı duran aziz milletimizin evlatlarına çocuk, kadın, erkek demeden bomba ve kurşun yağdıran bu teröristleri lanetliyoruz. 

1-20160720090557.jpg

Yani tarihimizde hiçbir şekilde görülmemiş bu saldırı bu canice kalkışma hamd olsun aziz milletimizin kararlı duruşu, kahraman polislerimizin ve bu cuntacılara geçit vermeyen kahraman askerlerimizin sayesinde bertaraf edilmiş ve bunların gerekli cezaları alması içinde gerekli çalışmalar devletimiz tarafından yapılmaktadır.

Türk demokrasimizin bu olaydan sonra güçlenerek çıktığına inanıyorum. Aziz milletimiz iradesine sahip çıkmış olay olduğu andan itibaren meydanlara inerek dünyaya örnek tescil etmiştir. 

Ben Cuma Günü Unesco’nun bir toplantısına katılmak için Gaziantep, Şanlıurfa belediye başkanlarımızla birlikte İstanbul’daydım. Akşam vakti saat 22:00 civarında bu olayı duyduğumuzda hemen biz de Aziz Milletimizle beraber meydanlara indik ve havaalanına doğru gittik. Hamd olsun biz de orada aziz milletimizle birlikte gerekli tavrı koyduk.   Oradaki yüz binlerin duruşunu gördük gurur duyduk. İnsanlarımızın demokrasiye Milli iradeye sahip çıkmasıyla İnşallah bu yeni dönem Türkiye’mizi daha  iyi hale getirecek.

Tabi burada tüm siyasi partilere teşekkür ediyoruz. Darbe karşında TBMM Grubu bulunan siyasi ve grubu olmayan siyasi partiler de büyük bir dayanışma içerisinde özellikle AK Parti, MHP, CHP başta olmak üzere TBMM’de ortak bir beyanname ile darbecilere ve cuntacılara karşı tavır koymuştur ve meydanlarda bunu devam ettirmiştir” dedi.

Darbe girişimine karşı çıkmak üzere 81 ilin top yekün katıldığına ve hükümete destek verdiklerine dikkat çeken Başkan Erkoç: “Ben bu konuda siyasi partilerimize teşekkür ediyorum Kahramanmaraş’ımızda aynı şekilde meydanlara gelmiş, tüm İlçelerimizde ve şehir merkezinde Meclisimizde grubu bulunan AK Parti,CHP, MHP Başkanları darbecilere cuntacılara karışı net bir şekilde tavırlarını ortaya koymuştur.

33-038.jpg

Bundan dolayı biz şu an meclisimizdeki gurubu bulunan siyasi partilere de çok teşekkür ediyoruz bu konuda gerekli duyarlığı gösteren Kahramanmaraş’taki diğer siyasi partilere en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz.  Türkiye’miz de yeni bir dönem oldu. Şimdi birlik ve beraberliğimiz daha  güçlü hale geldi.  Türkiye’deki cuntacıların  milletimizin bu duruşuyla ortadan kalkacağını inanıyoruz.  Biz inşallah  bu cunta karşısında  gösterilen birlik ve beraberlik inşallah Türkiye’mizin geleceğinde çok önemli rol oynanacağının İnancındayız.  Aziz milletimize kast eden, kahraman vatandaşlarımızı  ve kahraman güvenlik güçlerimizi şehit eden bu teröristleri ve bunların yandaşlarını lanetliyorum. Bunların ağır cezaya çaptırılacaklarına inanıyoruz ve  yüce Türk adaleti inşallah bunlara en yüksek cezayı vereceği inancındayız.

Bu duygu ve düşüncelerle bu konuda duruş gösteren herkese çok teşekkür ediyor ve bu çatışmalarda şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyor ailelerine aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralı gazilerimize Allahtan acil şifalar diliyorum.

Darbe girişimde özel hareket merkezine yapılan saldırıda   bir Kahramanmaraşlı şehidimiz var. O bizim gururumuz, Onurumuz oldu. Kahramanmaraş şehitler diyarı, Kahramanmaraş  istiklal Mücadelesini ateşleyen şehir ülkenin sıkıntı içersinde olduğu  zaman  en önde duran şehirdir.

Hamd olsun Kahramanmaraş’ılar birlik ve beraberlik içerisinde  Kahramanmaraş’ta tüm renkler bir olmuş, omuz omuza bir şekilde cuntacılara karşı durmuştur. Bu da bizi gerçekten çok duygulandıran manzaradır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.