Bonzai İle Mücadele Ödül Getirdi

Bonzai İle Mücadele Ödül Getirdi
Manisa’da, bonzaiye karşı mücadele başlatan halk sağlığı uzmanı Dr. Ümit Atman’a sağlık alanında yılın bilim adamı ödülü verildi. Sağlık Sen Manisa Şubesi tarafından ilki geçen yıl obezite aşısını bul...

Manisa’da, bonzaiye karşı mücadele başlatan halk sağlığı uzmanı Dr. Ümit Atman’a sağlık alanında yılın bilim adamı ödülü verildi.

Sağlık Sen Manisa Şubesi tarafından ilki geçen yıl obezite aşısını bulan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’a verilen sağlık alanında yılın bilim adamı ödülü, bonzai ile yaptığı mücadele nedeniyle Manisa Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ümit Atman’a verildi.

Sağlık Sen Manisa Şubesinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa İrğat, şöyle konuştu: “Sağlık Sen Manisa Şubesi olarak bir yandan çalışanlarımızın özlük haklarını savunurken diğer yandan onların sosyal yönden akademik yönden meslek hayatları boyunca gelişmeleri için yardımcı olmaya çalışıyoruz, onlara fırsatlar tanıyoruz. Aynı zamanda sağlık hizmetinden faydalanan hastalarımız için de yapılan çalışmalara katkı vermeye çalışıyoruz. Manisa halk sağlığı alanında önemli hizmetler sunan özellikle günümüzdeki bonzaiye yönelik yaptığı çalışmalarla hepimizin dikkatini çeken ve kamuoyundan takdir toplayan halk sağlığı uzmanı Ümit Atman hocamızın çalışmalarını takdir etmek üzere değerlendirmek üzere bir araya toplandık. Kendisi geleceğimizi kurtarmak adına gençlerin geleceğine sahip çıkmasını ve böylelikle bizim geleceğimize sahip çıkacaklarını vurgulayan sloganlarıyla bonzaiye yönelik çok büyük kitlelere ulaşacak eğitim çalışmaları yapıyor. Bu önemli bir faaliyettir. Kendisine bu konudan dolayı kendisine yardım eden bütün ekibine ve kendisine hem teşekkür ediyor hem de takdir ediyoruz.”

Dr. Atman’ın sadece bonzai ile ilgili değil aynı zamanda Manisa’da 1. basamak olarak adlandırılan aile hekimi yanında çalışan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetle ilgili bir araştırmasının da olduğunu vurgulayan İrğat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ümit hanım bu çalışmasını da Antalya’daki kalite kongresinde sundu. Sendika olarak bizim için bir rehber niteliğinde olacak bize katkı sunacak bir çalışma. Kendisine böyle bir çalışma yaptığı için teşekkür ediyorum. Genel anlamdaki çalışmalarını takdirle takip ediyoruz ve Manisa halk sağlığına hizmet ettiğinden dolayı kendisiyle gurur duyuyoruz ve tebrik ediyoruz. Bu yıl ki sağlık alanındaki yılın bilim adamı ödülünü Ümit Atman hocamıza veriyoruz.”

DESTEKLENDİĞİM ÖLÇÜDE BESLENİYORUM

Dr. Ümit Atman da, Şube Başkanı Mustafa İrğat nezdinde tüm Sağlık Sen Yönetim kurulu üyelerine kendisini sağlık alanında yılın bilim adamı seçtikleri için teşekkür etti. 1998 yılından beri Manisa’da hizmet verdiğini belirten Dr. Ümit Atman, "Hangi basamakta görev yaparsam, hangi basamakta bulunursam bulunayım, bir halk sağlığı uzmanı olarak hep çalışma yapmaya gayret ettim. Bu amaçla beni besleyen en önemli şey desteklenmek. Ben desteklendiğim ölçüde besleniyorum ve daha çok çalışma isteği uyanıyor. Yönetimimizin yeni ekibi yeni vizyonu bu anlamda çalışanın yanında olması ve desteklemesiyle yeni ufuklara, yeni çalışacak arkadaşlara yol göstermesiyle örnek teşkil ediyor Manisa’da. Bugün burada sembolik olarak verdikleri plaket benim için dünyalara bedel. Ben çalışmaya devam edeceğim. Takdir edip yanımda olan arkadaşlarım, benim yolumu açan arkadaşlarım hep yanımda olsun. Ben onlarla güçlüyüm onlarla varım. Manisa için çalışmaya devam diyorum” dedi.

Bonzai ile mücadele kapsamında ‘Gençliğine ve geleceğine sahip çık her türlü bağımlılık yapıcı maddeden uzak dur’ sloganıyla yola çıktıklarını anlatan Dr. Atman, “Yunusemre Kaymakamlığı ve Yunusemre Belediye Başkanlığı başta olmak üzere pek çok ilçe müdürlüğüyle projemizi ortak yürütüyoruz. Projenin yürütücüsü ve eğiticisi benim. Benimle beraber gönüllü bir ekip var. Bu amaçla 15 Eylül’de çalışmalara başladık. 25 Aralık’ta bir tiyatro gösterimiz olacak, eğitimlerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Yıl sonunda yani okullar kapanıncaya kadar da eğitimlerimize devam edeceğiz ve yıl boyunca da proje kapsamında bir araya geleceğiz” diye konuştu.

AMAÇ BAŞLAMADAN UZAK TUTMAK

Amaçlarının mümkün olduğunca çok sayıda gence ulaşıp onlara bağımsızlık sözü verdirmek olduğunun altını çizen Dr. Atman, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bağımlılık yapan maddelerden uzak duracaklarına dair söz almak. Bu bir sosyal sorumluluk projesi ve bu tür uyuşturucu maddelerle mücadelede farkındalık uyandırıp öncelikli olarak onları başlamadan bu maddelerden uzak tutmak temeldir. Biz bu temeli yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.