Boran Ovayolu’ndan Teşekkür Ziyareti

Boran Ovayolu’ndan Teşekkür Ziyareti
Sanko Üniversitesi sponsorluğunda Mersin’den İstanbul’a pedallayan Ovayolu’ndan, Abdulkadir Konukoğlu’na: “Hayalimi, hedefimi gerçekleştirmeme fırsat sağladınız”

“İki Teker Hürriyet” sloganıyla Mersin’den yola çıkan ve 46 günde 2 bin 5 kilometre pedal çevirerek İstanbul ’a ulaşan Boran Ovayolu, kendisine destek olan Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’na teşekkür etti.

Mersin Üniversitesi öğrencisi Ovayolu, ailesinin Gaziantep’te ikamet ettiğini, kendisinin uzun süredir Mersin’den İstanbul’a sahil şeridini kullanarak bisikletle gitmeyi hedeflediğini belirterek, “Hayalimi, hedefimi gerçekleştirmemi sağladınız. Size çok te şekkür ederim. Bu mutluluğu ve gururu yaşamama fırsat verdiniz” dedi.

Ovayolu, Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun, bu zorlu hedefi neden belirlediğini sorması üzerine, şu yanıtı verdi:

“Sahil şeridinde bulunan ve doğayı önemseyip koruyan, kaliteli yaşam standartları olan kentleri bisikletimle geçmek istiyordum. Hedef olarak da 30 Ağustos’ta İstanbul’a ulaşmayı belirlemiştim. 46 günde 2005 kilometre pedal çevirerek bunu gerçekleştirdim. Bu s üreçte 5 büyükşehir, 24 antik kent, 5 müze gezdim.

Kentleri, denizleri, dereleri, ovaları ve hatta kıtaları geçtim. Her uzun yokuşu bitirdikten sonra arkama dönüp ‘bu da bitti’ diyordum. Bu tur da bitti. Başardım. Unutamayacağım anılar biriktirdim. Bunları da herkesle paylaşacağım. Benim için bir hayal olan bu hedefi gerçeğe dönüştürmemi sağladınız, te şekkür ederim.”

Sanko Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Abdulkadir Konukoğlu da Boran Ovayolu’nu kutlayarak, “2005 kilometre pedal çevirmek, dağlara tırmanmak kolay olmasa gerek. Hedefine ulaşmanın gururunu yaşıyorsun Seni kutlarım. Gençlere örnek olmuşsun. Ben sana teşekkür ederim” diye konuştu.

Boran Ovayolu’ndan bisikletine ilişkin bilgi de alan Konukoğlu, kendisinin geçmişte kullandığı bisikletleri anlattıktan sonra, Ovayolu’nun bisikletini kullandı.  

654-269.jpg

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NİN KATKISI

Doğayı korumaya dikkat çekmek amac ıyla bisikletiyle tur çıkan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Boran Ovayolu, Sanko Üniversitesi sponsorluğunda gerçekleştirdiği yolculuğuna, Mersin’den ‘’ İki Teker Hürriyet’’ sloganıyla 13 Temmuz’da başladı.

Doğayı önemseyen ve koruyan, kaliteli yaşam standartları olan ve içinde tüm canlıların hür yaşayabildiği kentler için pedal çeviren ve tek başına çıktığı yolculuğunda 2 bin 5 kilometre yol kat eden Ovayolu, İstanbul’a ulaştığında duygularını şöyle dile getirmişti:

“Zorlu yolculuğumda beni bıktıran yerler de oldu ama bu süreçte ‘güzel insanlar tanıma fırsatı buldum ’. Kendimde çok yeni şey fark ettim. Kendimi buldum. Hür olduğumu, yaşadığımı hissettim. 6 yıl önce hedeflediğim idealimi Sanko Üniversitesi’nin sponsorlu ğunda gerçekleştirdim. Başarmamda, fotoğraf sanatçısı olan ağabeyim Hüseyin Ovayolu’nun, ‘İdealler daha güzel yarınlar içindir’ sözünün de büyük payı var.”

655-517.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.