Borcunu yapılandıranlar dikkat

Borcunu yapılandıranlar dikkat
Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 9 Aralık 2016 tarihli Cuma günkü sayısı “Maraş’ta dolarlar altına dönüştü” manşetiyle çıktı.

Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak yayım yapan “Kahramanmaraş’ta bugün” gazetesinin 9 Aralık 2016 tarihli Cuma günkü sayısı “Maraş’ta dolarlar altına dönüştü” manşetiyle çıktı.

İşte haberin ayrıntıları;

Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hüseyin Karagöz 25 Kasım’da sona eren 6736 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan borçların taksitlerinin son ödeme süresinin bu ay sonu dolduğunu, bankalarda yılsonu yaşanılan yoğunluk nedeniyle ödemelerin son güne bırakılmamasını istedi.

Kahramanmaraş SKG İl Müdürü Hüseyin Karagöz 6736 sayılı bazı alacakların yapılandırılması kanun kapsamında borçlarını yapılandıran vatandaşları uyardı. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları ve yapılandırmaları bozulmaması için son günü beklememesini isteyen Karagöz; “son ödeme tarihinin yılsonuna denk gelmesi sebebiyle, banka sistemlerinde yaşanacak aksaklıklar, bir önceki cari dönemin kapanmamış olması sebebiyle yoğunluklular ve gecikmeler oluşabilecektir. Bu sebeple, yapılandırmadan faydalanan vatandaşlarımızın yapılandırma borçlarını son ödeme tarihinden önce ödemeleri yaşanması muhtemel olumsuzların önüne geçmek için faydalı olacaktır.  6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırılan borçların ödeme şartları daha önceki yapılandırılmalar gibi olmadığından ilk 2 (iki) taksitin mutlaka ödenmesi gerekmekte olup, ödenmemesi halinde yapılandırmaları bozulacaktır.” Dedi.

Karagöz ayrıca Kahramanmaraş’ta bulunan 145 bin 616 kişinin toplan 656 milyon 524 bin TL borcu olduğunu hatırlatarak 11 bin 715 kişinin yapılandırmadan faydalandığını 361 milyon 274 bin 918 TL borcun ise yapılandırıldığını söyledi. Yapılandırma kapsamında 5 milyon 611 bin TL’nin de şuana kadar tahsil edildiğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.