Bornovalı Gençlere ''Dostkart'' Dostluğu

Bornovalı Gençlere Dostkart Dostluğu
Bornova Belediyesi'nin hayata geçirdiği Dost Kart projesiyle birlikte Büyük Park içerisinde faaliyet gösteren Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi'ne olan ilgi daha da arttı. Gençlik Merkezi’nin, üniversite öğrencilerine ilçe esnafından indirimli alış

- Bornova Belediyesi'nin hayata geçirdiği Dost Kart projesiyle birlikte Büyük Park içerisinde faaliyet gösteren Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi'ne olan ilgi daha da arttı. Gençlik Merkezi’nin, üniversite öğrencilerine ilçe esnafından indirimli alışveriş yapma imkanı sunan Dost Kart’ın en önemli ayaklarından biri olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Amacımız Gençlik Merkezi'nde daha fazla öğrenciye, daha fazla olanak sunmak. Bu doğrultudaki çalışmalarımız sürüyor" dedi

Bornova Belediyesi Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi, yoğun ilgi gören Dost Kart projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte daha işlevsel bir hale geldi. Büyük Park içerisindeki Merkez'den, Dost Kart sahibi 3 bin üniversite öğrencisi yararlanmaya başladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gençlik Merkezi'nin üniversite öğrencilerine ilçedeki esnaftan indirimli alışveriş yapma imkanı sunan Dost Kart’ın en önemli ayaklarından biri olduğunu söyledi.

Dost Kart sahibi öğrenci sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Atila, "Başta 60’ıncı yılını geride bırakan Ege Üniversitesi olmak üzere üç üniversiteye ev sahipliği yapan ilçemizde, geleceğimiz olan gençlerimize gerçek anlamda sahip çıkmak istiyoruz. Dost Kart Projesi'ni bu amaçla hayata geçirdik. Üniversite ve esnaf odaları işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz bu projeyle birlikte Gençlik Merkezi'nden yararlanan öğrenci sayısı arttı. Amacımız Gençlik Merkezi'nde daha fazla öğrenciye daha fazla olanak sunmak. Bu doğrultudaki çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Büyükpark içerisindeki Gençlik Merkezi, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yuva sıcaklığında hizmet sunuyor. Gün boyu ücretsiz çay, kahve ve meyve suyu bulunan Merkez’de Dost Kart sahibi öğrencilere 4 çeşitten oluşan öğle yemeği veriliyor. Talepte bulunan öğrencilere Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla kıyafet, eşya ve erzak yardımının da yapıldığı Gençlik Merkezi, çamaşır yıkama ve kurutma olanağı ile özellikle şehir dışından gelen öğrencilere büyük rahatlık sağlıyor. Kablosuz internet imkanının sunulduğu, satranç gibi zeka geliştirici oyunların oynanabildiği, dergi ve günlük gazetelerin bulunduğu merkezin kitaplığı da gençlerin hizmetinde. Haftanın 7 günü sabah 8 ile akşam 10 arası açık olan Bornova Belediyesi Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi, söyleşi, panel, film gösterimi ve müzik dinletisi gibi sosyal aktivitelere de ev sahipliği yapıyor. Öğrenci toplulukları toplantılarını kafeterya ortamının da oluşturulduğu Merkez'de gerçekleştiriyor, sergilerini açıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.