Botları sürüklenen 109 göçmen son anda kurtarıldı

Botları sürüklenen 109 göçmen son anda kurtarıldı
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Avrupa'ya geçmeye çalışan 109 göçmen, botları batmak üzereyken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından...

İzmir'in Foça ilçesi açıklarında, yasa dışı yollarla Avrupa'ya geçmeye çalışan 109 göçmen, botları batmak üzereyken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından son anda kurtarıldı.

Foça ilçesindeki Aslan Burnu mevkiinde gece saatlerinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 109 göçmenin üzerinde bulunduğu 5 lastik bot, su alarak fırtınayla birlikte sürüklenmeye başladı. Paniğe kapılan ve çığlık çığlığa yardım isteyen göçmenlerin imdadına ise Türk Sahil Güvenlik ekipler koştu. Tesadüfen bölgede devriye atan ve olayı fak eden ekipler, hemen bir kurtarma operasyonu başlattı.

ARALARINDA ÇOCUKLAR DA VARDI

Ekipler, 5 lastik botta aralarında kadın ve çocuklarından bulunduğu sığınmacıları tek tek kendi botuna aldı. Çoğunluğu Suriye ve Afgan uyruklu olan 109 göçmen, sağ salim bir şekilde limana çıkarıldı. Kurtarılan göçmenlerden 21 yaşındaki bir genç, hava kararınca yola çıktıklarını ve botlarının su aldığını ifade ederek, hayatını kurtaran Sahil Güvenlik ekiplerine teşekkür etti.

Foça Devlet Hastanesi'ne götürülen göçmenler, buradan da ifade için İzmir Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Büro Amirliği'ne gönderildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.