Botoks Uygulamaları Belirginleşen Mimik Çizgilerini Ortadan Kaldırıyor

Botoks Uygulamaları Belirginleşen Mimik Çizgilerini Ortadan Kaldırıyor
Op.Dr.Mehmet Köksal, günümüzde tıbbın birçok alanında kullanılan, kozmetik uygulamalarında en güçlü silahı olan botoks sayesinde yüzde oluşan kırışıklıkların hepsini yok etmenin mümkün olabildiğini sö...

Op.Dr.Mehmet Köksal, günümüzde tıbbın birçok alanında kullanılan, kozmetik uygulamalarında en güçlü silahı olan botoks sayesinde yüzde oluşan kırışıklıkların hepsini yok etmenin mümkün olabildiğini söyledi.

“Geçip giden zamana bağlı olarak yaşımızda ilerler.Yaşımızın ilerlemesinin yanında cildimiz yer çekimine,her zaman sürekli yaptığımız mimik hareketlerimize ve diğer çevresel faktörlere bağlı olarak yaşlanmaya başlar.Aynaya baktığımızda yaş almanın etkilerini yüzümüzde görmeye başlarız” diyen Op.Dr.Mehmet Köksal, “Botoks uygulamaları belirginleşen mimik çizgilerini ortadan kaldırıyor.Hem kolay hem de güvenilir bir yöntem olan botoks özellikle alın, kaş çatma çizgisi, göz kenarlarındaki gülümsemeyle oluşan çizgileri, ve boyundaki çizgilerin açılmasını sağlar.Botoks enjeksiyonu minik iğnelerle kaslara ilacın verilmesi ile yapılan basit bir işlemdir. Halk arasında botoks yılan zehiri diye biliniyor ancak bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Botoks, laboratuar ortamında bakteriden üretilen bir proteindir” dedi.

Botoks uygulaması sonrasında mevcut kırışıklıkların geçici süreliğine ortadan kalkarak daha da derinleşmesinin engellendiğini dile getiren Op.Dr.Mehmet Köksal, “Botoks işlemi lokal anestezi kremiyle yapılıyor.Uygulanacak alan temizlendikten sonra ince uçlu iğnelerle kas içine küçük dozlarda enjekte ediliyor. Uygulama ortalama 3-5 dakika sürüyor. Bu yöntem 4-7 gün içerisinde etkisini gösterir. İşlem sonrası herhangi bir şişlik meydana gelmez, uygulamadan hemen sonra işinizin başına dönebilirsiniz, hatta öğle arasında bu uygulamayı yaptırabilirsiniz. Botoks uygulama sonrası etkisi 6 aya kadar devam eder.Bu süre zarfında ciltte derin kırışıklıkların oluşmasını engeller ve zamanın etkisi durmuş olur. Cilt daha taze,dinlenmiş ve aydınlık ve ışıltılı bir görünüme kavuşur. Yani kısacası cilt kalitesi artar. Botoks kullanımında yaş sınırlaması olmamakla birlikte kırışıklıkların oluşumunun engellenmek istendiği 25 yaş ve üstü kişiler botoks için uygun adaylardır” diye konuştu.

Op.Dr.Mehmet Köksal, özellikle yüz bölgesine uygulanan botoksun boyun bölgesi,el, ayak, koltuk altı terlemeleri, spasitede ve migren ağrılarında da kullanıldığını belirterek, “Botoks herhangi bir yan etkisi olmayan işlemdir. Tüm dünyada milyonlarca kişi botoks yaptırmaktadır. Ancak Botoks yaptıracağınız kişiyi iyi seçmeniz gerekmektedir. Uygulamayı yapacak kişi bir Plastik Cerrahi Uzmanı yada Dermatoloji uzmanı olduğu takdirde herhangi bir tehlikesi bulunmamaktadır.” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.