Böyle koleksiyon yok

Böyle koleksiyon yok
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kahvehane işletmecisi Levent Erkap, mahallede ölen komşularının fotoğraflarını kahvehanenin duvarına asıyor.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kahvehane işletmecisi Levent Erkap, mahallede ölen komşularının fotoğraflarını kahvehanenin duvarına asıyor. Erkap, 3 yılda 180 fotoğrafa ulaştı.

Geriş Mahallesi'nde kahvehane işletmecisi Levent Erkap, dayısının ve babasının fotoğrafını asarak başlattığı uygulamayı devam ettirirken, kahvehanenin bir duvarı fotoğraflarla dolarken, ikinci duvara başlandı. Erkap, mahallede ölen komşularının fotoğraflarını 18-24 ebadında büyüttürdükten sonra çerçeveletip kahvehanenin duvarlarına asarken, çok sayıda insan da yakınlarının fotoğraflarını görmek için kahvehaneye akın ediyor. 3 yılda fotoğrafların sayısı 180'i geçerken, son olarak eski Başbakanlardan Rahmetli Bülent Ecevit'in fotoğrafını da astı. Levent Erkap, uygulamaya devam edeceğini anlattı. Fotoğrafların hep tanıdık olduğunu anlatan Halil Tezel," Bu mahallede hatırı sayılır ağabeylerimin fotoğrafları hatıra olsun diyei hep buraya asılıyor. Ve şu anda gördüğümüz şehit polis ağabeyimizin babası her Cuma gelir ve oğlunun fotoğrafına bakar ve dua okur" dedi. Geriş mahallesinde doğup büyüdüğünü anlatan Yusuf Filiz de," Ben Geriş'in yerlisi olarak buradaki arkadaşlarımızın ağabeylerimizin hepsini tanıyorum. Benim baba ve kaynatam da burada. Buradakilerin hepsi tanıdık insanlar" dedi. Nedim Acar da, " Buradaki simaların çoğunu tanıyorum. Hepsini çok iyi biliyoruz. Değerli insanlar. Levent'in iyi bir şeyler yaptığına inanıyorum ve kendisine teşekkür ediyorum" dedi. Kahvehane işletmecisi Levent Erkap ise," 2011 yılında başladık bu fotoğraf sergisine. İlk olarak dayımın ve babamın fotoğraflarını buraya astık. Fotoğraflar gelmeye başladı. Şu ana kadar 180 fotoğrafa ulaştık. Fotoğrafları asmaya devam ediyoruz. Şu anda duvarın biri doldu. İkinci duvara başladık. Ölen komşularımız olsun mahalle halkımız olsun babası veyahut dedesi atası öldüğü zaman bize getiriyorlar. Biz de büyültüp asmağa devam ediyoruz. Rahmetli Başbakanımız Ecevit'in fotoğrafını da astık" dedi.

Böyle koleksiyon yok

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.