“Boyun Germe Ameliyatıyla Sarkmalara Estetik Dokunuş”

“Boyun Germe Ameliyatıyla Sarkmalara Estetik Dokunuş”
Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, boyun germe ameliyatı tek başına uygulanabileceği gibi yüz germe ameliyatı ile birlikte de gerçekleştirilebileceğini söyledi.Günümüzün estetik olarak daha...

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, boyun germe ameliyatı tek başına uygulanabileceği gibi yüz germe ameliyatı ile birlikte de gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Günümüzün estetik olarak daha güzelini arayan kadınların boyunlarında oluşan sarkma ve kırışıkların ortadan kalkmasını istediklerini belirten Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, “Boyun germe ameliyatlarına belirli bir yaştan sonra gıdı olarak da adlandırılan çene altında kalan bölgedeki derinin yavaş yavaş sarkması ile ortaya çıkan bir ihtiyaç olarak başvurulur. Boyun germe ameliyatı tek başına uygulanabileceği gibi yüz germe ameliyatıyla birlikte de gerçekleştirilebilir” dedi.

Boyun germe ameliyatları ile ilgili bilgi veren Bayçın, şöyle konuştu: “Boyun germe ameliyatları için açılan kesi kulak arkasından başlayıp saçlı deriye doğru devam eder. Bu noktada boyundaki deri ve kaslar ayrılır ve yukarı doğru gerdirilir. Bu gergin hali ile iç dikişler atılarak sabitlenir. Sarkma nedeniyle fazlalık olan deri kesilerek alınır ve gerginleşen deri birleştirilip dikilir. Yapılan işlem sonucu boyundaki sarkıklık ve kırışıklık ortadan kalkar. Bu sayede çene açısı çok daha belirgin hale gelir. Boyun germe ameliyatı için açılan kesi ise kulağın arka kısmında kaldığı için dışarıdan bakıldığında bir iz görünmez. Ayrıca çenenin alt bölümünde bir yağlanma ile boyun kaslarında gevşeme ve buna dayalı olarak bir sarkma oluştuğunda gıdı bölgesini de ayrıca düzeltmek gerekir. Burada yer alan yağlar liposuction ile emilerek ya da çene ucunun hemen gerisinden 3 cm kadar bir kesi açarak gıdı gölgesine girilerek buradaki yağ kesilerek çıkarılır. Burada yer alan fazla yağ çıkarıldıktan sonra gevşemiş ve sarkmış olan boyun kasları ortaya doğru yaklaştırılır ve birbirine dikilir. Bu sayede boyun kasları sıkılaşmış olur. Burada yer alan fazla yağlar da alınmış olduğu için bir sarkma meydana gelmez. Ameliyat sonrasında boyun ile çene birbirlerinden ayrı bir şekilde görünür hale geliyor.”

Boyun germe ameliyatlarının uygun donanıma sahip olan bir hastanede genel anestezi altında yapılması gerektiğinin altını çizen Opr. Dr. Nazmi Bayçın, sözlerine şöyle devam etti: “Operasyon genelde 3 saat civarında sürer. Boyun derisinin altında sızıntı şeklinde meydana gelebilecek olan kan birikiminin önlenmesi için dren konulmasında fayda vardır. Konulan bu dren genellikle orada sadece 1 gün kalır. 1 gün sonra dren çıkarıldığında hasta artık hastaneden çıkabilir. Boyun germe ameliyatı esnasında çene altından da bir işlem yapılmışsa çene altına bandaj uygulanır. Bu bandaj bir hafta orada kalır.”

AMELİYAT SONRASINDAKİ İYİLEŞME DÖNEMİ

Gerçekleştirilen boyun germe ameliyatı sonrasında boyun bölgesinde ağrı, morarma, gerginlik hissi, deri yüzeyinde uyuşukluk ve ödem oluşabileceğini belirten Opr.Dr. Bayçın, şöyle konuştu: “Bu gerçekleştirilen cerrahi operasyon nedeniyle son derece normal bir durumdur. Meydana gelen ağrı insanı rahatsız edecek düzeyde oluşmaz. Ağrı kesici ilaçlar ile kolaylıkla önlenebilir. Ameliyatın ardından 2-3 gün sonra uçak yolculuğu yapabilecek bir duruma gelirsiniz. Oluşan şişlik ve ödem ise 7 ile 10 gün arasındaki bir süre içinde büyük bir hızla azalır. Kalan dikkat çekecek kadar belirgin olmayan şişliklerin kaybolması ve cildin yüz üzerine tamamen oturması ise 6 ay sürecektir. Meydana gelen şişliklerin hızlı şekilde düzeldiği ilk haftalarda derideki gerginlik duygusu ve uyuşukluk azalır ve kaybolur. Boyun germe operasyonu sonrasında morarma ve şişlik ortadan kalktığında gerçekten boyun bölgenizde gerçekleşen çarpıcı düzelmeye şahit olacaksınız.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.