Bozüyük'te 'Peygamber Din Ve Samimiyet' Konulu Konferans

Bozüyükte Peygamber Din Ve Samimiyet Konulu Konferans
Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Peygamber Din ve Samimiyet' konulu bir konferans verildi.

- Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'Peygamber Din ve Samimiyet' konulu bir konferans verildi.

Bir düğün salonunda düzenlenen konferans, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra İlçe Müftüsü Burhan Çakır açılış konuşmasını yaptı. Müftü Çakır, konuşmasında, günümüzde en fazla ihtiyaç duyduğumuz duygunun samimiyet olduğunu söyledi. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığının 2014 yılı Kutlu Doğum haftası ile ilgili sinevizyon gösterisi izlendi. Daha sonra Prof. Dr. Ömer Faruk Harman tarafından 'Peygamber Din ve Samimiyet' konulu konferansı başladı.

Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, Allah'ın rızasının O'nun sevgisinin kazanılarak ve O'na tabi olarak kazanılacağını söyledi. Peygamberimizi, Kur'an da ismi zikredilen 25 peygamber ve Kur'an da ismi zikredilmeyen Hadise göre 124 bin peygamber içerisinden ayıran bazı özelliklerden bahsetti. Prof. Dr. Ömer Faruk Harman, konuşmasında, “Bütün peygamberlerin ortak özellikleri vardır. Bunlar dürüstlük ve doğruluk, fetanet, ismet, tebliğ ve emanettir. Bütün peygamberlerde olan bu 5 özelliğin dışında sadece bizim peygamberimize has bazı özellikler vardır. Bütün peygamberlerde olan ortak özelliklerin dışında peygamberimizde bulunan bir diğer özellik, peygamberimizin sadece bir kavme, coğrafya veya zaman dilimine değil, bütün alemlere ve zamanlara peygamber olarak gönderilmesidir. Peygamberimizden önceki bütün peygamberler belli kavimlere gönderildiler ve Kur'ana göre "Ey kavmim" diye söze başladılar. Sadece Peygamberimize has olan bir diğer özellik ise son peygamber olmasıdır. Müslümanların yaptığı hataların faturası dinimiz İslam'a yükleniyor. Bu konuda dikkatli olmak gerekiyor. Peygamberimizi sevmek Peygamber gibi yaşamak ile mümkün olur. Kutlu Doğum Haftasında Peygamberimizin bir hasletini örnek alalım ve uygulamaya çalışalım. Bir Müslüman olarak Peygamberimize tabi olalım" dedi.

Konferansın sonunda Müftü Burhan Çakır tarafından Prof. Dr. Ömer Faruk Harman'a çiçek ve plaket takdim edildi.

BOZÜYÜK'TE 'PEYGAMBER DİN VE SAMİMİYET' KONULU KONFERANS

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.