Btso Payitaht Çarşısı Projesi Başlıyor

Btso Payitaht Çarşısı Projesi Başlıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘Payitaht Çarşı Projesi Kurumsal Gelişim Programı’nı hayata geçiriyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, farklı alanlarda verilecek eğitimlerin çarşı es...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), ‘Payitaht Çarşı Projesi Kurumsal Gelişim Programı’nı hayata geçiriyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, farklı alanlarda verilecek eğitimlerin çarşı esnafının ufkunu açacağını söyledi.

Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu olan BTSO, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği ile birlikte Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk büyük “Organize Ticaret Bölgesi” niteliğindeki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni yeniden cazibe merkezi haline getiriyor. BTSO Payitaht Çarşı Projesi Kurumsal Gelişim Programı, 7 asırlık geçmişe sahip olan bölgede hayata geçiyor. BTSO Akademi Projesi ile birlikte yürütülen proje çerçevesinde bölgedeki iş sahipleri ve çalışanlara, ürün-hizmet kalitesi, turizm ve işletmecilik eğitimleri verilecek.

BTSO Payitaht Çarşı Projesi Kurumsal Gelişim Programı’nın açılış töreni, 4 Mart 2015 Çarşamba günü saat 18.00’de Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bursa protokolünün de katılacağı programa, Damat, Tween ve D’S Damat markalarını bünyesinde bulunduran Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Süleyman Orakçıoğlu da katılacak. Orakçıoğlu, sektördeki tecrübelerini çarşı esnafı ile paylaşacak.

“ÇARŞIDA BÜYÜK POTANSİYEL VAR”

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin dünyanın en önemli değerleri arasında olduğunu belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Kurumsal Gelişim Programı’nın şehre önemli bir değer katacağını söyledi. Başkan Burkay, BTSO olarak bölgedeki ticari, kültürel ve rekabetçi dönüşüme öncülük etmeyi hedeflediklerini kaydetti. 4 bin işyeri, 25 bin çalışanı ile Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin şehir ekonomisine büyük fayda sağladığını anlatan Başkan Burkay, “BTSO Payitaht Çarşı Projemiz ile bölgeyi yeniden hak ettiği değere kavuşturmayı arzuluyoruz. Bölgedeki turistik ve ekonomik potansiyeli yeniden ortaya çıkarmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Kurumsal Gelişim Programı’nın Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni yeniden cazibe merkezi haline getireceğini kaydeden İbrahim Burkay, şöyle konuştu:

“Esnafımız, BTSO Akademi projemiz çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitim programlarında, perakende satış tekniklerinden müşteri ile etkili iletişime, zor müşterilerle başa çıkma yollarından beden dili ve temel İngilizceye kadar birçok konuda kendilerini geliştirme fırsatı bulcak. Programın 7 asırlık geçmişi olan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne vizyon kazandıracağına inanıyorum.”

Başkan Burkay, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği ile ortak yürütülen programın Bursa için hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.