Btso’dan "Bursa Sağlık Serbest Bölgesi" İçin Önemli Adım

Btso’dan Bursa Sağlık Serbest Bölgesi İçin Önemli Adım
Türkiye’nin 2023 vizyonunda 20 milyar dolar gelir hedeflediği sağlık turizmi pastasından Bursa'nın daha fazla pay alması için 'Sağlık Serbest Bölgesi' projesini hayata geçirmeyi planlayan BTSO, 4 bakanlık temsilcisinin katıldığı ‘Sağlık Turizminde Yeni Ne

- Türkiye’nin 2023 vizyonunda 20 milyar dolar gelir hedeflediği sağlık turizmi pastasından Bursa'nın daha fazla pay alması için 'Sağlık Serbest Bölgesi' projesini hayata geçirmeyi planlayan BTSO, 4 bakanlık temsilcisinin katıldığı ‘Sağlık Turizminde Yeni Nesil Yatırım Modeli Oluşturma ve Sağlık Serbest Bölgeleri Çalıştayı’na ev sahipliği yapıyor.

Bursa’da önemli bir organizasyon daha gerçekleştiriliyor. Sağlık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi ve ilgili STK’lar ve turizm sektör temsilcilerinin iştirakiyle yarın “Sağlık Turizminde Yeni Nesil Yatırım Modeli Oluşturma ve Sağlık Serbest Bölgeleri Çalıştayı” düzenleniyor. Dünyada yaklaşık 100 milyar dolara ulaşan sağlık turizmi pazarından Türkiye daha fazla pay almak istiyor. Türkiye’nin 2018 kalkınma planında önemli bir gelir hedeflediği sağlık turizmi alanında BTSO da ciddi stratejiler oluşturuyor.

Tüm gün sürecek olan çalıştay, BTSO’nun 16 makro projesi kapsamında Bursa’nın sağlık turizminde marka değerini artırmak, sektörde yeni nesil yatırım modeli oluşturmak ve Sağlık Serbest Bölgesi projesini hayata geçirmek adına gerçekleştiriliyor. Bursa’nın sağlık turizmde yol haritasının belirlenmesinin amaçlandığı çalıştayın sonuç bildirgesi, yarın akşam BTSO Altıparmak binasında saat 19.30’da düzenlenecek gala yemeğinde açıklanacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra doğal güzellikleriyle de övünç kaynağımız olan kentimizin sağlık turizminden hak ettiği payı alması gerekiyor. Bursa’nın sağlık turizminde sahip olduğu potansiyelin zenginliğe dönüştürülmesi; bizleri Türkiye’nin 2023’te yılda 2 milyon yabancı hastayı tedavi etme ve 20 milyar dolarlık döviz girdisi hedefine daha fazla yaklaştıracaktır. Gerçekleştirilen çalıştayın kentimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.