Bu Açıklama Çok Konuşulur !

Bu Açıklama Çok Konuşulur !
Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, "Fenerbahçe’yi Çengelköy kasabı çalıştırsa bile şampiyon olur" dedi. Özat bir de çok konuşulacak bir açıklama yaptı: "22 yaşımda bek oynatılsaydım çok rahat Real...

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, "Fenerbahçe’yi Çengelköy kasabı çalıştırsa bile şampiyon olur" dedi. Özat bir de çok konuşulacak bir açıklama yaptı: "22 yaşımda bek oynatılsaydım çok rahat Real Madrid’de oynardım"

Futbolculuk yıllarında Fenerbahçe’de kaptanlık yapan Ümit Özat, Lig Radyo’da Ajans Futbol programına konuk oldu. Antrenörlük yaparken mutlu olduğunu belirten Özat, "Daha sonra televizyona dönmeyeceğim diye bir şey yok ama 60-65 yaşına kadar aktif olarak sahada olmak istiyorum. Elazığ’da futboldan başka bir şey düşünemiyorsun" dedi.

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat’ın diğer açıklamaları ise şu şekilde:

"AYKIRI ADAM OLDUĞUM İÇİN SEVİLMEDİM"

Ben 13 yaşımdaki halime kadar Ahmet Çakar’ın elindeydim. Beni en çok tanıyan isim bile bana ’Ümit Psv’ye gitsin arkasından su toplarım’ dedi. O dönem Katar, Kore, Psv gibi takımlar varken Köln’ü seçtim çünkü akademi şansı da yanındaydı. 12 ay gibi süreçte dünya tarihinde bir Türk ilk defa kaptan olmayı başardı. Küpeli ve sarışın bir çocuk olsaydı daha farklı görünürdü ama ben aykırı adam olduğum için çok fazla sevilmedim. Ben bu zamana kadar hep zorluklar ile mücadele ettim. Futbolculuğum zor geçti ama son dönemleri çok başarılıydı. Antrenörlüğümün daha çok başındayım ama çok başarılı olacağım.

"ERKEN GELSEM REAL MADRİD’DE OYNARDIM"

Fenerbahçe’ye gelmeden önce aslında yanlış yerde oynatılıyordum. Hep ön liberoda oynatılmayıp 22 yaşımda sağ veya sol bek oynatılsaydım kesin olarak söylüyorum; çok rahat Real Madrid’de oynardım.

"DAUM’UN BIRAKTIĞI EKMEĞİ YİYORLAR"

Bende en çok emeği geçen kesinlikle Daum’dur. Hala onun bıraktığı ekmeği yiyorlar. Ondan sonra gelen hocalar bunun rahatlığını yaşadı. Devamlı çıtayı yüksek koyduğu için büyük başarılar yakaladı. Tabii ki hataları da vardır ancak artıları daha fazlaydı.

"TAMAMEN POPÜLİST YAŞIYORLAR"

Dikkat edin benim en önemli özelliğim her sene 50 maçtan aşağıda oynamadım. Antrenman varsa 1 saat önce gelirdim. Şimdi oyunculara bakıyorsunuz tamamen popülist yaşıyorlar.

"BU ÜLKE 20 SENE FATİH TERİM İLE MUSTAFA DENİZLİ’NİN ETRAFINDA DÖNDÜ"

Ben Dinamo Kiev maçında gitmeyi kafaya koymuştum ama şampiyon olarak gitmek istiyordum. 1 sene şampiyon olduk ’Pierre’ dediler, 1 sene ’Alex’ dediler. 1 sene olduk ’o yaptı’ dediler. Ben ayrıldıktan sonra bakıyorsunuz 1 şampiyonluk var. Demek ki böyle değilmiş. Bizlerle çalışan hoca da şanslıydı. Şimdi saçı ile sakalı ile yanındaki kızla oyuncuların iyi veya kötü olduğu görülüyor. Ben dış ayak ile orta yapıyordum ’yeteneksiz’ dediler, ama bakın Atiba’ya tek ayağı var. Geçmişteki foto muhabiri şimdi yorumcu oluyorsa bu iş bitmiştir. Bunların yorumladığı futbol bu kadar. Ben dünyanın en iyi stadında oynamışım, diğer foto muhabirleri 2 maç izledi diye mi yorumcu olacak? Bu ülke 20 sene Fatih Terim ile Mustafa Denizli’nin etrafında döndü. Seminer faciaydı, kimse bilmiyor ama 400 TL veremeyip seminere gidemeyenler vardı.

"FENERBAHÇE’Yİ ÇENGELKÖY KASABI ÇALIŞTIRSA BİLE ŞAMPİYON OLUR"

Aziz Yıldırım doğruları yaptı şimdilerde. Bir sürü kariyerli teknik adam geldi ya birinci ya da ikinci oluyor. 3,5-4 milyon Euro vermenin anlamı ne? Bir antrenörün kalitesi ancak yüzde 30’dur. Bir aşçının elindeki malzeme kötüyse yemek güzel olur mu? Fenerbahçe’yi Çengelköy kasabı çalıştırsa bile şampiyon olur. Mesela Atletico Madrid geçen sene şampiyon olmuş ama bir yere yazın 10 yıl içinde bir daha olamaz. Çünkü Barcelona veya Madrid bırakmaz. Gerçek olan futbolcu kalitesidir.

"KADIN FUTBOLDAN ANLAMAZ"

Kadın futboldan anlamaz. Önce benim yanımda çalışan isimler ne iş yaptığını incelesinler. Ben cinsiyet ayrımı yapmam ki. Ben beyinlerine bakarım. 120 yıllık futbol tarihinde 5 tane kadın yer almamış. Kadın öğretmen olabilir, aşçı olabilir, psikolog olur deriz ama hadi yiyorsa teknik adam olarak takımın başına getirsin. Hadi gelsin bakalım 30 tane erkeğin başına göreyim ben. Bu ülkede acıtasyon yoluyla kadınlar üzerinden gelmeye çalışıyorlar. Kalbimin en ufak yerinde leke yok çünkü.

"TEŞVİK VAR AMA ŞİKE YOK"

Passolig’in sorun olduğunu düşünmüyorum ve bahane olarak algılanıyor. Yeniden yargılama konusuna gelirsek bu Fenerbahçe üzerinden düşünülürse mesela bu ülkede yıllarda teşvik var. Kim ’teşvik yok’ diyorsa o da yalancıdır. Bu ülkede şike yapmaya geçersek bu biraz zor iş. Yapanın da Allah ile kendi arasındadır. Dolayısıyla eğer şike varsa buna güçlü her takım dahil olmuştur. Yoksa da hiçbiri dahil olmamıştır. Önce herkes kendi kapısının önünü temizleyecek. Eğer şike varsa dört büyüklerin hepsi yapmıştır. Eğer yoksa yapmamıştır. Biz bu camiada her şeyin ne olduğunu biliyoruz. ’Şu tarihten öncekiler şike değil, bu süreçten sonrakiler şikedir’ denir mi? Bu katile daha önce cinayet suç değil, şimdi suç demek gibi bir şey. Böyle bir şey anlaşılmaz.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.