Bu acıya yürek dayanmaz: Artık kardeşlerini okutamayacak

Bu acıya yürek dayanmaz: Artık kardeşlerini okutamayacak
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden lise öğretmeni Hüseyin Tunç'un yetim olarak büyüdüğü, öğretmenlerinin yardımlarıyla...

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybeden lise öğretmeni Hüseyin Tunç'un yetim olarak büyüdüğü, öğretmenlerinin yardımlarıyla okuduğu ve kardeşlerini de kendisi okuttuğu ortaya çıktı.

Tunç'un annesi, "Başka anaların ciğeri yanmasın. Ben onu yetimlikle büyüttüm, sokaklardan ekmek toplayarak büyüttüm" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda dün meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısında hayatını kaybedenlerden Hüseyin Tunç'un (28) hayat hikayesiyle ilgili yürek burkan detaylar ortaya çıktı. Kağıthane Gültepe Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmenlik yapan Tunç'un 5 yaşında yetim kaldığı, 3 kardeşinin olduğu, öğretmenlerinin maddi ve manevi desteğiyle okutulduğu öğrenildi. 4 yıllık öğretmen olan Tunç, yetim kardeşlerini okutuyordu.

"SOKAKLARDAN EKMEK TOPLAYARAK BÜYÜTTÜM"

Hüseyin Tunç'un annesi Gülsen Tunç, evladını ne kadar zor şartlarda büyüttüğüne dikkat çekerek, "Buna bir dur desinler. Başka anaların canı yanmasın. Ben onu yetimlikle büyüttüm, sokaklardan ekmek toplayarak büyüttüm. Yetimdi, büyüttüm. Topladım, yedirdim, giydirdim, okuttum ben yavrumu. Ekmek sahibi ettim, ekmeğini yemeye koymadılar" şeklinde konuştu.

ARKADAŞLARINI ALMAYA GİTMİŞ

Anne Gülsen Tunç, oğluyla arasında geçen son diyalogdan da bahsederek, "Havalimanı'nda öğretmen arkadaşları varmış. Okuldan geldi, biraz uyudu, kalktı. Oğlum, "Anne, havalimanında arkadaşlarım var. Yarın açılışımız var. Almaya gideceğim" dedi. "Oğlum, gitme" dedim. "Anne, gider gelirim. Ne olacak?" dedi, gitti. Gitti, daha da gelmedi" dedi.

Olaydan nasıl haberdar olduklarını da anlatan Gülsen Tunç, "Arkadaşı aradı, öğretmen arkadaşı. Buradan beraber gitmişlerdi. İlk saldırıdan sonra konuşmuşlar. "Sıkıntı yok, ben iyiyim. Sana da sahurluk alıp geliyorum" demiş. Sonra da bir daha haber alamadığını söyledi" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Tunç'un dayısı Zekeriya Sivriuzun da, yeğeninin vurularak öldürüldüğünü belirterek, "Vurmuşlar. Taramışlar. Kaçıyormuş, patlamada bir şey olmamış. Kaçarken taramışlar çocuğu" şeklinde konuştu.

Hüseyin Tunç'un kardeşlerinden biri olan Elif ise, gözyaşları içerisinde, "Ağabeyim eskiden Kilis'te öğretmendi. Oradan buraya ataması oldu. Kilis'ten arkadaşları buraya gelecekti. Onları almaya gitti. Tam oraya girdiği an terör kurbanı oldu ağabeyim" dedi.

Bu acıya yürek dayanmaz: Artık kardeşlerini okutamayacak

Bu acıya yürek dayanmaz: Artık kardeşlerini okutamayacak

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.