Bu da güvercin kurtarma operasyonu

Bu da güvercin kurtarma operasyonu
Mersin'de ayağına dolanan ipin bir dala takılması nedeniyle ağaçta mahsur kalan güvercin, başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Mersin'de ayağına dolanan ipin bir dala takılması nedeniyle ağaçta mahsur kalan güvercin, başarılı bir operasyonla kurtarıldı. Sol ayağı kırılan güvercin, hayvan ambulansı ile hayvan barınağına götürülerek tedavi altına alındı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde bulunan parkta bir ağaç dalına takılarak mahsur kalan güvercini fark eden bir belediye personeli, itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, iki ayağından da ağaç dalına dolanan ve ters bir şekilde sarkan güvercini, ayağındaki ipi keserek mahsur kaldığı ağaçtan kurtardı. Güvenli şekilde yere indirilen güvercin, her iki ayağına da dolaşan iplerin kesilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı merkezine götürüldü. Yaralı olan güvencin için Büyükşehir Belediyesi'ne ait tam donanımlı hayvan ambulansı çağrılarak, yaralı kuş veteriner hekimlere teslim edildi. Veteriner hekimlerin pansuman yaptığı güvercinin sol ayağının kırıldığının tespit edilmesi üzerine güvercin, tedavinin devamı için hayvan barınağına götürüldü. Yaralı güvercin burada yapılacak tedavinin ardından yeniden doğaya salınacak.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Hayvan Ambulansı Projesi, sayısız kurtarma operasyonu ve yaralı hayvanlara anında müdahale edilerek yaşama döndürülmesi hizmetiyle takdir topluyor. Bugüne kadar kedi, köpek, kuş ve Akdeniz'in simgelerinden caretta carettalar için birçok kurtarma operasyonu ve tıbbi müdahaleye imza atan Büyükşehir Belediyesi hayvan ambulansı, geçtiğimiz günlerde bir aracın çarpması sonucu yol kenarında ölüme terk edilen bir köpeği hayata döndürmek için yaptığı başarılı müdahale ile gündeme gelmişti.

Bu da güvercin kurtarma operasyonu

Bu da güvercin kurtarma operasyonu

Bu da güvercin kurtarma operasyonu

Bu da güvercin kurtarma operasyonu

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.