Bu Da Yerli Tavuk 'Atak-s'

Bu Da Yerli Tavuk Atak-s
Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ilk yerli üretimimiz olan Atak helikopterleri ile aynı ismi taşıyan Atak-s isimli yerli tavukların dağıtımını gerçekleştirdi.

- Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ilk yerli üretimimiz olan Atak helikopterleri ile aynı ismi taşıyan Atak-s isimli yerli tavukların dağıtımını gerçekleştirdi.

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “köy tavukçuluğunun yaygınlaştırılması projesi” kapsamında, köylerde ikamet eden çiftçilerin sosyo-ekonomik durumlarına katkı sağlamak için 50 üreticiye 50 adet kümes ve toplamda bin 500 adet Atak-s cinci yerli yumurta tavuğu dağıtıldı.

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen tavuk dağıtım törenine Rize Valisi Ersin Yazıcı’da katıldı. Yazıcı burada yaptığı konuşmada geçmişte yapılan bir hatadan dönülmeye başlandığını belirterek, tarımsal üretimin önemine değindi. Yazıcı konuşmasında, “Nihayet aklımız başımıza geldi. Yıllar önce yaptığımız ama yavaş yavaş terk ettiğimiz olması gererek hayvancılığa ve tarıma geri dönüyoruz. Maketlerden satıl aldığımız değişik boylardaki düzgün yumurtalar ilk başlarda çok hoşunuza gitti. Ancak sonradan fark ettik ki o düzgün yumurtalar aslında insan sağlığı açısından pekte o kadar düzgün değil. Türkiye’nin her tarafından olması gereken organik üretim ve tarıma tekrar dönüyoruz” dedi.

Yazıcı’nın konuşmasının ardından çiftçilere tavuklar ve üretici sertifikaları dağıtıldı.

Dağıtımı yapılan tavuklara ilk yerli üretim olan Atak helikopterlerinin isminin verilmiş olması dikkat çekti. Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut tavukların yerli üretim olduğu Atak ve Atak-s olarak iki farklı cinsi bulunduğunu söyledi.

BU DA YERLİ TAVUK 'ATAK-S'

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.