Bu Filmde İki Yarım Bir Bütün Etmiyor

Bu Filmde İki Yarım Bir Bütün Etmiyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından destek verilen “Yarım” adlı sinema filminin çekimleri Muğla’nın Ula ilçesinde tamamlandı. Yönetmenliğini Çağıl Nurhak Aydoğu Kılıç’ın üstlendiği filmin başrollerini 13 yaşındaki Ece Tatay ile

- Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü tarafından destek verilen “Yarım” adlı sinema filminin çekimleri Muğla’nın Ula ilçesinde tamamlandı. Yönetmenliğini Çağıl Nurhak Aydoğu Kılıç’ın üstlendiği filmin başrollerini 13 yaşındaki Ece Tatay ile Serhat Yiğit üstleniyor.

Malatya’da yaşayan 13 yaşındaki bir kızın başlık parası ile alındıktan sonra 35 yaşındaki zihinsel engelli birisi ile evlendirilmesini konu alan filmin yönetmeni Çağıl Nurhak Aydoğu Kılıç, İzmir’de büyümüş biri olarak Ege’yi iyi bildiğini, ailesi Doğulu olduğu için Doğu’nun da yapısını çok iyi bildiğini belirtti. Kılıç, “Kendimden yola çıkarak iki dünyayı birleştirmek istedim aslında. Dünya diyorum çünkü doğu ile batı arasında büyük farklılıklar var. Yaşanmışlıklar, algı konsepti açısından büyük bir fark var. Bu ikisini birleştirmek istedim. Çocuk gelin hikayesi üzerinden ilerliyor film. Farklı kültürel tabirleri var ama çocuk gelin demek istiyorum” diye konuştu.

Çocuk evliliklerinde mutluluk bile olsa bunun eleştirilmesi gerektiğini belirten Kılıç, şöyle konuştu:

“Çocuk gelinler evlendikten sonra mutlu bile olsalar bunun eleştirilmesi gerekiyor. Biz filmimizde algıyı eleştiriyoruz. Biz izleyici olma algısını eleştiriyoruz. Bizler sadece öldüklerinde, intihar etiklerinde ya da tecavüze uğradıklarında çocuk gelin olmaması gerektiğini söylüyoruz. Bu yüzden de başta filimin hikayesinde kızı sıcak bir ortama getirdik. İllaki tecavüze uğrayarak veya eşinden dayak yiyerek değil, yaşamın içerisinden bakarak bu olayın güzelliklerin içinde bile çirkin olduğunu anlatmak istiyoruz.”

Filmin ocak ayında vizyona gireceğini belirten Kılıç, filmi festivallere yönelik bir konseptte hazırladıklarını ifade etti.

‘Salih’ karakteriyle 35 yaşındaki zihinsel engelli bir kişiyi canlandıran başrol oyuncusu Serhat Yiğit, filmin çok kapsayıcı bir hikayeyi içerdiğine vurguladı. Engelli bir çocuğa sahip anne ve babanın duyduğu kaygıyı filmde yaşattıklarını belirten Yiğit, “Genelde bütün ailelerin ortak düşüncesidir, ‘Biz öldükten sonra ne olacak çocuğumuz?’ diye. Çocuk ortada kalacak, ziyan olacak düşüncesiyle kızları Fidan’ı Salih’le evlendiriyorlar. 13 yaşındaki kız, kadın olamadan evlilikle tanışıyor. Salih de 35 yaşında olmasına rağmen 7-8 yaşındaki çocuğun zekasına sahip. İkisinin de hikayesi yarım. İki yarımın bir bütün etmediğini, bütün yarımların hikayesini anlatan güzel bir film” diye konuştu.

13 yaşındaki ‘Fidan’ rolündeki başrol oyucusu Ece Tatay ise Diyarbakırlı olduğunu fakat Diyarbakır’da çocuk geline pek rastlanmadığını söyledi. Tatay, “Daha çok Mardin ve diğer taraflarda oluyor. Benim bu rolü oynamam bana göre güzel çünkü ailelerin çocuk gelin konusunda durup düşünmeleri gerekiyor. Filmimiz bütün ailelere örnek olmalı” dedi.

Muğla’nın Ula ilçesinde çekimleri tamamlanan film için Ula Esnaf Odası Başkanı Kemal Özçelik film ekibine tüm katkıyı sağlayanların başında geliyor. Film ekibi, belediyeden manevi destek bile göremediklerini belirtirken, Ula Esnaf Odası Başkanı Özçelik, “Muğlamız son zamanlarda dizi ve film ekiplerinin akınına uğruyor. Yöremizin tanıtımı, gelenekleri ve görenekleri beyaz perdeye ve renkli cama tam yansıtıldığı zaman çekim merkezi oluyor. Biz Oda olarak burada yapılacak her türlü sanatsal etkinliklere elimizden geldiğince ve gücümüzün elverdiği ölçüde destek vermeye hazırız” dedi.

BU FİLMDE İKİ YARIM BİR BÜTÜN ETMİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.