“Bu Fotoğraf Dünyanın Vicdanını Rahatsız Ediyor”

“Bu Fotoğraf Dünyanın Vicdanını Rahatsız Ediyor”
Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, Suriye’de iç savaş konusunda acil eyleme geçilmesi konusunda çağrıda bulunmak üzere düzenlenen basın toplantısında Bodrum’da cansız bedeni...

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Başkanı Nihad Awad, Suriye’de iç savaş konusunda acil eyleme geçilmesi konusunda çağrıda bulunmak üzere düzenlenen basın toplantısında Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin fotoğrafını göstererek, “Bu fotoğraf dünyanın vicdanını rahatsız ediyor” dedi.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD’nin başkenti Washington’da bazı sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı basın toplantısı düzenledi. ABD Başkanı Barack Obama yönetimi tarafından Suriyelilerin çektikleri eziyetin son bulmasına yardımcı olmaları konusunda acil eylem çağrısında bulunmak üzere düzenlenen basın toplantısında CAIR Başkanı Nihad Awad da konuşma yaptı. Awad, bu ayın başında Esad yönetimi tarafından ülkenin Duma kentinde bulunan bir pazar alanını gerçekleştirilen hava saldırısında en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bu yıkımın ve binlerce Suriyelinin evlerini terk etmek zorunda kalmalarının CAIR’ı endişelendirdiğini ve uluslararası topluluklar tarafından da endişe olarak görülmesi gerektiğini kaydetti. Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi’nin fotoğrafını göstererek konuşmasına devam eden Awad, “Birçoğunuz gibi defalarca fotoğrafa bakmamaya çalıştım ancak vicdanımı uyarmaya karar verdim. Çünkü bu fotoğraf dünyanın vicdanını rahatsız ediyor” dedi.

3 yaşındaki Aylan Kurdi’nin fotoğrafının dünyanın vicdanını rahatsız ettiğini belirten Awad, “30 bin kişi Aylan gibi hayatını kaybetti ama daha önce bu tür bir fotoğraf görmedik ve unuttuk. 300 binden fazla kişi Suriye’de hayatını kaybettiği ancak yine bu tür bir fotoğraf görmedik. Bugün, umarım bu fotoğraf Suriye iç savaşını tanımlayan bir fotoğraf olur. Umarım, bu fotoğraf Suriye halkını korumak ve savaşı sonlandırması konusunda bizi harekete geçirmek için sembolik bir fotoğraf olur. Müslüman bir Amerikan vatandaşı olarak Obama yönetimine ve kongreye, Suriye nüfusunun korunması, insani yardımın ulaşmasının sağlanması ve Suriyeli diktatörün kendi vatandaşlarını öldürmeye devam etmesini önlenmesi için uçuşa yasak bölgenin oluşturulması konusunda müttefikleri ile çalışmaları çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

CAIR Başkanı Nihad Awad, Obama’ya seslenerek, “Suriyeli sığınmacılara yardım etmek için daha fazlasını yapabilirsiniz. Ve bu sadece Amerika’nın menfaati için değil insanlığı menfaati için olur” ifadelerini kullandı.

ADAMS Kamu ilişkileri direktörü Robert Marro ise Aylan’ın fotoğrafı önündeki konuşmasını sesi titreyerek gerçekleştirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.