Bu Kez Öğrenciler Başkanlarını Seçti

Bu Kez Öğrenciler Başkanlarını Seçti
Elbistan’da İlçe Öğrenci Meclis Başkanı’nın belirlenmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde seçilen okul meclis başkanları sandık başına gitti.

Elbistan’da İlçe Öğrenci Meclis Başkanı’nın belirlenmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde seçilen okul meclis başkanları sandık başına gitti. Kullanılan 42 oyun 9’unu alan Ömer Özer, 6’sını alan Ufuk Doğan ve 5 oy alan Gizem Kal isimli öğrenciler seçimin galibi oldu. 

Elbistan’da bu kez öğrenciler kendi başkanlarını seçmek için sandık başına gitti. İlçe Öğrenci Meclis Başkanı olmak için daha önceden okul meclis başkanı seçilen 12 öğrenci yarıştı. Seçimlerde Ahmet Selim Bodovlu, Hacı Ahmet Turaç, Ömer Özer, Enver Geçkil, Aşir Türkkaya, Ufuk Doğan, Adil Kaplan, Gizem Kal, Zeynep Yaren Kalkan, Rabia Elmas, Mihriban Çetin ve Kevser Güneşli isimli 12 okul öğrenci meclis başkanı yarıştı.

Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen ilçe temsilcisi seçimine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal, rehber öğretmenler ve okul meclis başkanları katıldı.  Seçimler öncesi öğrencilere hitaben bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal, “Milli Eğitim Bakanlığımız Okul Meclisleri projesi ile öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır” dedi.

İlçe temsilciliği için aday olan 12 okul meclis başkanının propaganda konuşmalarının ardından adayların seçim çalışmaları için oturuma ara verildi. Yapılan gizli oylama sonucunda kullanılan 42 oyun 9’unu alan Ömer Özer, 6 oy alan Ufuk Doğan ve 5 oy alan Gizem Kal isimli öğrenciler, Aralık ayında Kahramanmaraş’ta yapılacak olan İl Öğrenci Meclis Başkanı seçiminde yer alacak.

aw253456_02.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.