“BU MEMLEKETİN SORUNLARINI EN İYİ BURADA YAŞAYAN BİLİR”

 “BU MEMLEKETİN SORUNLARINI EN İYİ BURADA YAŞAYAN BİLİR”
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, “Ankara’dan her şeyi yönetemezsin ki. Bu memleketin sorunlarını en iyi burada yaşayan bilir.” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, “Ankara’dan her şeyi yönetemezsin ki. Bu memleketin sorunlarını en iyi burada yaşayan bilir.” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın 48. Meclis Toplantısına başkanlık eden M. Hanifi Öksüz, birçok işlerin yerel yönetime bırakılması gerektiğini söyledi. Ankara’dan her şeyin yönetilemeyeceğini ifade eden Öksüz, “Bu memleketin sorunlarını en iyi burada yaşayan bilir. Yeni başkanlık sistemi ile inşallah Türkiye bürokraside yeni bir yapılanmaya girer.” dedi.

BELEDİYECİLİK İLİMİZİN GELİŞMESİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kahramanmaraş’ın gelişmesi için belediyeciliğin çok önemi olduğunu ifade eden Öksüz, “her alanda kalkınmanın yolu belediye hizmetlerinden geçiyor” dedi. Öksüz şöyle devam etti: “Bugünkü toplantımızda şeref misafirimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Erkoç. Sunumları olacak bizlere. Kahramanmaraş’ın gelişmesi için belediyecilik çok önemli. Bizi, şehrimizin gelişimiyle ilgili bilgilendireceği için başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu’ndaki izlenimlerini aktaran Öksüz, bürokratik oligarşiden Cumhurbaşkanı başta olmak üzere herkesin şikayetçi olduğuna dikkat çekti. Öksüz şöyle devam etti: “TOBB Genel Kurulu’na katıldım. Burada gördüm ki, bürokratik oligarşiden herkes şikayetçi. Ama yeni bir yapılanma, yeni bir heyecan fark ettim. Bu bana çok umut verdi.

İŞ YAPAN İNSANLAR CEZALANDIRILIYOR, İŞ YAPMAYANA BİR ŞEY YOK

Türkiye’nin bunları aşması lazım. Belediye Başkanım şikayetçi, yatırımcı şikayetçi. Maalesef iş yapan insanlar cezalandırılıyor, iş yapmayana bir şey yok. Bürokrat işi yapmıyor, bir sorumluluğu yok. Ama işi yaparsa, büyük sorumluluk altına giriyor. Bunu aşmamız lazım.

BU MEMLEKETİN SORUNLARINI EN İYİ BURADA YAŞAYAN BİLİR

Birçok işleri yerel yönetime bırakmak lazım. Belediyesi var, Odası var. Ankara’dan her şeyi yönetemezsin ki. Bu memleketin sorunlarını en iyi burada yaşayan bilir. Yeni başkanlık sistemi ile inşallah Türkiye bürokraside yeni bir yapılanmaya girer. Yatırım yapmak o kadar zor ki, ben başka şehirlerde de yatırım yaptım. Bürokrat kalitesi müthiş düşük.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.