Bu Okulda Sadece 2 Öğrenci Okuyacak

Bu Okulda Sadece 2 Öğrenci Okuyacak
Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’ne bağlı Zeytinli Köyü’nde, geçtiğimiz yıl yaklaşık yarım asır sonra 4 öğrenciyle yeniden açılan Özel Gökçeada Rum İlkokulunda öğrenci sayısı 2’ye düştü. Yeni kayıt yaptıran öğrenci olmadığından, okulda bu yıl sadece 2 kardeş

- Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’ne bağlı Zeytinli Köyü’nde, geçtiğimiz yıl yaklaşık yarım asır sonra 4 öğrenciyle yeniden açılan Özel Gökçeada Rum İlkokulunda öğrenci sayısı 2’ye düştü. Yeni kayıt yaptıran öğrenci olmadığından, okulda bu yıl sadece 2 kardeş eğitim görecek.

Zeytinli Köyü’nde, 1951 yılında Aya Todori ismiyle eğitime başlayan okul, 1964 yılında kapatılmıştı. Gökçeada’da yaşayan Anna Koçumal’ın girişimleri sonucu, geçtiğimiz yıl okul, eski binasında tadilat yapılarak yeniden açıldı. Paraşkevi Berber Katakalos’un müdürlüğünü yaptığı okulda Musa Avcı (5), Dimitri Kalpas (6), Sofia Avcı (8) ve Kaan Kaleci (10) isimli öğrenciler eğitim gördü. Okulun ikinci yılında ise öğrenci sayısı 2’ye düştü.

Öğrencilerden Kaan Kaleci, ilköğretim eğitimini tamamlayarak okuldan mezun oldu. Ancak Gökçeada’da açılması planlanan orta okul inşaatı eğitim yılına yetişmeyince, Kaleci eğitimine devam etmek için İstanbul’a gitti. Dimitri Kalpas adlı öğrenci ise okuldan kaydını aldırdı.

Yaklaşık yarım asır sonra geçtiğimiz yıl kapılarını 4 öğrenciyle açan Özel Gökçeada Rum İlkokulu (Aya Todori İlk Mektebi) bu yıl sadece 2 öğrenciye eğitim verecek. Musa (6) ve Sofia Avcı (9) adlı öğrenciler, eğitimlerine bu okulda devam edecek. Sofia ve Musa, yeni eğitim yılının ilk gününde çantalarıyla okullarına gelerek eğitime başladı.

(GD-İHS

BU OKULDA SADECE 2 ÖĞRENCİ OKUYACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.