Bu Önlemlerle Faturalarınızı Azaltın

Bu Önlemlerle Faturalarınızı Azaltın
Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına gelen yüzde 9’luk zam, faturaları azaltmak için uygulanabilecek tasarruf yöntemlerini bir kez daha gündeme getirdi.Uzmanlara göre ısı kaybını azaltmak için bina yalıt...

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarına gelen yüzde 9’luk zam, faturaları azaltmak için uygulanabilecek tasarruf yöntemlerini bir kez daha gündeme getirdi.

Uzmanlara göre ısı kaybını azaltmak için bina yalıtım sistemlerinin mutlaka yapılması gerekiyor. Binalarda yapılan yalıtım yüzde 40 oranında bir tasarruf sağlıyor. Ev pencerelerinde PVC doğrama ve çift cam takanlar enerjide yüzde 15 tasarruf ediyor. Sobalı doğalgaz cihazı kullanan tüketicilerin baca temizliğini yılda en az bir kez yapması gerekiyor. Düzenli olarak yapılan baca temizliği, cihazın yanma verimini arttırıyor. Uzmanlar ısının dağılımının engellememek için doğalgaz radyatörlerinin önünün ve üzerinin kapatılmaması yönünde uyarıyor. Tasarrufta bir diğer önemli nokta ise odaların sıcaklığı kullanım amaçlarına göre ayarlanması ve evden uzun süre ayrı kalınması durumunda ise cihazların kapatılması.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.