Bu Takım Türkiye’de Bir İlk

Bu Takım Türkiye’de Bir İlk
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Türkiye’nin ilk karma mehteran takımı kuruldu. Gazipaşa Belediyesi tarafından ilçe halkının gönüllü katılımıyla kurulan mehteran takımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi...

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Türkiye’nin ilk karma mehteran takımı kuruldu. Gazipaşa Belediyesi tarafından ilçe halkının gönüllü katılımıyla kurulan mehteran takımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

5 kadın 35 erkekten olmak üzere toplam 40 gönüllünün yer aldığı mehteran takımı, haftanın her günü 18.00-20.00 saatleri arasında şehir stadında Mehteran Hocası Ümit Meşe tarafından eğitiliyor.

Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik, yaptığı açıklamada, "Gazipaşa Belediyesi olarak gönüllülerden oluşan mehteran takımını kurmuş bulunuyoruz. Arkadaşlarımız çok gayretli ve istekli çalışıyorlar. İnşallah çalışma bittiği zaman mehteran takımımız Antalya bölgesindeki kutlamalarda Gazipaşa Mehteranı olarak boy gösterecek" dedi. Mehteranın çaldığı zaman dinleyenleri manevi bir yolculuğa çıkardığını belirten Başkan Çelik, mehter çaldığında içindeki duyguların coştuğunu söyledi.

"KARMA MEHTERAN TAKIMI YOK"

Mehteran hocası Ümit Meşe ise Türkiye’nin ilk karma mehteran takımını Gazipaşa’da kurduklarını belirterek, "Osmanlı’dan gelen bu mirası Gazipaşa’da yaşatmaktan onur duyuyoruz. Bu mirası Gazipaşa’da canlandırmak büyük bir iş. Türkiye’de bayan mehter takımı var, büyük mehter takımı var, lise mehter takımı var, engellilerin mehter takımı var ama karma hiç mehteran takımımız olmamıştı. Kadın ve erkeklerden oluşan bir mehteran takımını ilk kez Gazipaşa’da kurduk. Arkadaşlar gayet yetenekli. İlk konserimizi Gazipaşa’da vereceğiz" diye konuştu.

HAYALİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Mehteran takımından Fatih Gül, hep bir mehter takımında olma arzusu taşıdığını, bu hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek bu imkanı kendilerine sunduğu için Başkan Çelik’e teşekkür etti.

Takımın kadın üyelerinden Suzan Tufan ise, "Osmanlı İmparatorluğunun şaşaalı dönemini mehteran vasıtasıyla hissediyoruz. O döneme yetişemesek de bu yolla o dönemi geri getiriyoruz" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.