Bü’de Besyo’ya Rekor Başvuru

Bü’de Besyo’ya Rekor Başvuru
Bu yıl 300 öğrenci alacak olan Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna (BESYO) 3 bin 583 öğrenci başvuru yaptı. Başvuru yapanlar arasında 163 milli sporcu da yer alıyor.Bartın Üniversi...

Bu yıl 300 öğrenci alacak olan Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna (BESYO) 3 bin 583 öğrenci başvuru yaptı. Başvuru yapanlar arasında 163 milli sporcu da yer alıyor.

Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sınavlarına rekor düzeyde başvuru yapıldı. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Rekreasyon Bölümlerine özel yetenek sınavlarıyla 80 bayan öğrenci, 185 erkek öğrenci ve 45 milli sporcunun alınacağı yüksekokula toplamda 3 bin 583 başvuru gerçekleşti. Başvurularda farklı branşlardan 137 erkek, 26 bayan milli sporcu da yer aldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek şahsen başvuru yapan adayların özel yetenek sınavları 3-6 Ağustos tarihleri arasında Bartın Üniversitesi BESYO Spor tesislerinde yapılacak. Burada adaylar ilk olarak futbol, basketbol, hentbol, voleybol, atletizm, güreş, karate, tekvando, bocce, badminton ve halk oyunları branşlarında sınava girecek. Bu sınavdan 50 puan ve üstü alanlar koordinasyon sınavına girmeye hak kazanacak. Koordinasyon sınavında ise öğrenciler belirlenen parkurlardan geçerek mesafeyi en hızlı şekilde tamamlamak için ter dökecek. Branş ve koordinasyon sınavlarına girecek olan 3 bin 583 öğrenciden en başarılı olan 300 öğrenci kayıt yaptırabilecek.

10 yabancı uyruklu öğrenci kontenjanı da olan yüksekokulda kesin kayıtlar ise 17-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

BÜ BESYO'YA 3 BİN 583 ÖĞRENCİ BAŞVURUDA BULUNDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.