“Bugün AB’ye üyelik sürecimiz açısından tarihi bir gündür”

“Bugün AB’ye üyelik sürecimiz açısından tarihi bir gündür”
AB-Türkiye Zirvesi'ne ülkemizi temsilen katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, zirveye gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün AB'ye üyelik sürecimiz...

AB-Türkiye Zirvesi'ne ülkemizi temsilen katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, zirveye gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün AB'ye üyelik sürecimiz açısından tarihi bir gündür" dedi.

Başta Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci, mülteci sorunu ve "Bugün AB'ye üyelik sürecimiz açısından tarihi bir gündür. 29 ülkenin devlet ve hükümet başkanıyla burada toplantı halinde olacağız ve birlikte AB-Türkiye Zirvesi'ni gerçekleştireceğiz. Yeniden canlanan Türkiye'nin üyelik müzakereleri ile Avrupa'da ve Avrupa'nın komşularında yaşanan son gelişmeleri ele alacağımız tarihi bir toplantı olacak. Bildiğiniz gibi dün yeni hükümeti kurduk ve TBMM'de hükümet programını okudum ve yarın da hükümetimiz için güven oylaması yapılacak. Bugün burada AB liderleriyle kıtamızın ortak kaderi olan küresel meseleler, ekonomik krizler ve aynı zamanda göçmen sorunu dahil olmak üzere bölgesel ve jeopolitik meseleleri de ele alacağız. Bu yeni başlangıç için tüm AB liderlerine teşekkür ederim" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.