Bulanık Mahallesinde Kutlu Doğum Çoşkusu

Bulanık Mahallesinde Kutlu Doğum Çoşkusu
Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçe Müftülüğü Kutlu doğum programlarıyla göz dolduruyor…

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçe Müftülüğü Kutlu doğum programlarıyla göz dolduruyor…

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Bulanık mahallesinde Kutlu doğum haftası dolayısıyla bir program düzenlendi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in de katılımı ile gerçekleşen program, Dulkadiroğlu ilçesi Bulanıklı Mahallesinde, Bulanıklı Müftü Efendi Camiinde cami görevlisi ve muhtarlığın düzenlediği Kutlu Doğum coşkusu büyük ilgi gördü.

İlahi ve mevlit okundu, yemekler yendi. Mahalle halkının yoğun ilgi gösterdiği programda, Kuran’ı Kerim Tilaveti ile birlikte Peygamber Efendimizin hayatı, güzel ahlakı, sünneti ve Hz. Peygamber ve Birlikte yaşama ana konulu sohbet Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay tarafından yapıldı. İlçe Müftüsü Günay konuşmasında; “Bugün birlikte yaşama konusunda genelde insanlığın özelde ise Müslüman toplumların karşılaştıkları sorunların çözümü için seferber olunmasına; dinlerin, özellikle de son hak din olan İslâm’ın bakış açısının bir kez daha yeniden ortaya konmasına; tarih boyunca Müslümanların bu konuda geliştirdikleri hukukun fark edilmesine; tarihî tecrübenin günümüze yansıtılmasına ve birlikte yaşama ahlâkı konusunda bir bilinç oluşturulmasına ihtiyaç vardır.” dedi.

Kahramanmaraş valisi Mustafa Hakan Güvençer Kutlu doğumda elinden geldiğince konuşmayı din adamlarına bırakmış olsa da burada bir ilk olarak mahalle halkına duygularını gizleyemedi samimi ve içten bir konuşma yaptı. Vali Güvençer, kâinat O’na hürmet gösterdiği müddetçe peygamber sevgisinin azalmayacağını belirtti.

Namaz çıkışı Dulkadiroğlu müftülüğü personeli Halil İbrahim Arıkmert tarafından halka Kitap dağıtımı gerçekleştirildi. Programa mahalle halkının ilgisi de büyük oldu. Düzenlen programa Vali Mustafa Hakan Güvençer’in yanı sıra, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Kahveci ve vatandaşlar katıldı.

img_7340.jpgimg_0715.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.