Bülent Ecevit Üniversitesi Roman Çalıştayına Hazır

Bülent Ecevit Üniversitesi Roman Çalıştayına Hazır
Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak Valiliğinin işbirliği ile gerçekleştirilen ve Zonguldak bölgesinde yaşayan Romanların yaşamlarını araştırıldığı projenin ilk bölümü tamamlandı.Proje kapsamında...

Bülent Ecevit Üniversitesi ve Zonguldak Valiliğinin işbirliği ile gerçekleştirilen ve Zonguldak bölgesinde yaşayan Romanların yaşamlarını araştırıldığı projenin ilk bölümü tamamlandı.

Proje kapsamında gerçekleştirilen araştırmaların ilk bulguları, 28-29 Mayıs tarihlerinde Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Romanları Anlamak başlıklı çalıştayda kamuoyu ile paylaşılacak. Çalıştayın açılış toplantısı 28 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da Prof. Dr. Arif Amirov Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Şubat ayından bu yana Romanlarla ilgili sürdürdüğü saha çalışmalarının ilk bölümü tamamlandı. Araştırmaların ilk sonuçlarının paylaşılacağı Romanları Anlamak Çalıştayı hakkında bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, “Üniversite olarak şehrimizden başlayarak bölgemiz ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretebilmek ve bilgi birikimi oluşturabilmek için büyük hassasiyet göstermekteyiz. Roman araştırmaları konusunda gösterdiğimiz hassasiyetin temelinde bu yaklaşımımız yatmaktadır. Türkiye’de bu konuda yapılan önemli projelerden birini gerçekleştiriyoruz. Zonguldak genelinde yaşayan Roman vatandaşlarımızın yaşamlarının ve kültürel yapılarının araştırılması amacıyla kurduğumuz Roman Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Zonguldak Valiliği ile birlikte yürüttüğümüz proje kapsamında dört aydan bu yana akademisyenlerimiz tarafından saha çalışmaları yapılıyor. Araştırmalardan elde edilen ilk verileri bu çalıştayda kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Proje sonuçları ile Zonguldak’ta yaşayan Romanların yaşam şartlarının iyileştirmesine yönelik yeni projelerin oluşturulacağını bu nedenle gerek projenin gerekse çalışmalardan elde edilen ilk verilerin alan araştırmacıları ve kamuoyu ile paylaşılacağı Çalıştayın önemini vurgulayan Zonguldak Valisi Ali Kaban, açıklamasında şunları söyledi:

“Bülent Ecevit Üniversitesi işbirliği ile sürdürdüğümüz bu proje bize çok önemli veriler sunuyor. Bu veriler ışığında biz de Roman vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak için bir yol haritası belirleyeceğiz. Örneğin Roman vatandaşlarımızın çocuklarının eğitimlerini tamamlayabilmeleri, var olan yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda bu eğitim süreçlerinin yönlendirilmesi bizler için önemli bir konu. İşte bu araştırmanın sonuçları bizlere bu konuda bir yol açan olacak. Çalıştayın, sonuçların paylaşımı açısından bir ilk adım olarak yararlı geçeceğine inanıyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.