Bunu Yapan Türk Denizciler

Bunu Yapan Türk Denizciler
Lady Saliha isimli Türk gemisinde saklanan 2 Dakarlı mülteci, Liberya açıklarında bidondan yapılmış sallarla denize bırakıldı.Lady Saliha Gemisi mürettebatının çektiği görüntülerde, mültecilerin yaşam...

Lady Saliha isimli Türk gemisinde saklanan 2 Dakarlı mülteci, Liberya açıklarında bidondan yapılmış sallarla denize bırakıldı.

Lady Saliha Gemisi mürettebatının çektiği görüntülerde, mültecilerin yaşam savaşı verdiği anlar izleyenleri dehşete düşürdü. Gemi mürettebatının Dakarlı mülteciler hakkında söyledikleri ise tüyler ürpertti. Bir mürettebat “Dakar da kaçak olarak gemiye binen kaçaklar yaptığımız sal ile denize bırakıldı. Şu anda geminin mürettebatı tam kadro kaçakları izliyor” dedi. Bir başka gemi personeli ise, “Yaptığımız sal pek iyi olmadı günlerce aç kalacaklar” diyerek kaptana seslendi. Başka bir gemi personeli de, “Açık denizde kaçaklar köpekbalıklarına yem olacak” diyerek geminin kaptanına seslendi. Kaptan olduğu tahmin edilen kişinin de soğukkanlılıkla, “İki bidon su verdik yeter onlara” demesi hayrete düşürdü.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından Deval Transport A.Ş’den açıklama geldi. Deval Şirketi görüntülerin 2013 yılı Mart ayına ait olduğunu belirtti. Deval şirketinin hukuk bürosu aracılığı ile yapılan açıklamada olayın Dakar’da değil Liberya’nın Buchanan liman sınırında, okyanusta değil kıyıya yakın bir yerde olduğunu belirtildi.

Ülgener hukuk bürosu avukatı Duygu Yazıcı imzasıyla gönderilen açıklama şöyle: “Müvekkilimiz Deval Transport AŞ’nin tarafımıza verdiği bilgiler paralelinde aşağıdaki basın açıklamasının yapılması gereği hasıl olmuştur:

1. İnternet ortamında yayınlanmış olan görüntüler gemi işletmecisi firma tarafından incelenmiş ve bunun sonucunda 1,5 yıl evvel, 2013 yılının Mart ayında kaydedilmiş olduğu tespit edilmiştir.

2. Bunun üzerine, geminin o tarihteki kaptanı ile derhal temasa geçilmiş ve kendisinden izahat talep edilmiştir. Buna istinaden olay ile ilgili gemi kaptanından alınan sözlü beyanata göre; ilgi geminin Liberya’nin Buchanan liman sınırları içerisinde (okyanus ortasında değil- görüntülerin belirli bölümlerinde sahilin ne kadar yakın olduğu açıkça görülmektedir) demir yerinde demirli vaziyette yükleme yapmak üzere bekler iken 16 Mart 2013 günü geminin yeke dairesinden gürültü gelmesi üzerine gemi kıç tarafı kontrol edilmiş ve geminin dışarısında, dümen yelpazesi üzerinde iki yabancı uyruklu kişinin bulunduğunu görmüştür.

3. Bunu takiben gemi kaptanı bu kişiler ile iletişim kurmaya çalışmış ve netice itibariyle bu kişilerin Amerika Birleşik Devletleri’ne gitme niyetlerinin olduğunu öğrenmiştir. Ancak bu kişiler geminin A.B.D.’ye gitmeyeceğini, yanaşmak için beklediği mevcut liman olan Liberia’nın Buchanan Limanı’ndan yük yükleyecek olduğunu öğrendiklerinde geminin dümen yelpazesinden denize atlayarak karaya doğru yüzmek istemişlerdir.

4. Gemi kaptanı, kişilerin yüzerek karaya gitme niyetlerinde olduklarını anlamış ancak liman sınırları içerisinde ve karaya oldukça yakın bir mesafede bulunduklarından herhangi bir hayati risk olmadığına kanaat getirerek karaya daha kolay çıkabilmeleri için gemide bulunan birkaç adet salı ve küreği denize indirerek bu kişilere vermiştir. Bilahare, dürbün ile yapılan takip sonrasında kişilerin karaya çıktıkları görülmüştür.

5.Bu suretle, söz konusu görüntülerin beraberinde çıkan yorum ve haberlerin kötü niyetle, yanıltıcı ifadelerle yapıldığı ve karalama maksadı taşıdığı tereddütsüz bir şekilde ortaya çıkmıştır.

6. Müvekkilimiz, kötü niyetli, yanlış ve yanıltıcı ifadelerden kaynaklanan maddi ve manevi zararları için ilgili şahıslara karşı tazminat talep etmek ve savcılığa suç duyurusu yapmak haklarını saklı tutmaktadır”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.