Bunun Adı Yokluk

Bunun Adı Yokluk
Suriye’de yaşanan iç savaşta eşini kaybettikten sonra Adana’ya gelen Büşra Ahmet, 4 çocuğuyla birlikte gece yarısı atık kağıt ve plastik toplayarak yaşam mücadelesi veriyor. Annesi atık kağıtları topl...

Suriye’de yaşanan iç savaşta eşini kaybettikten sonra Adana’ya gelen Büşra Ahmet, 4 çocuğuyla birlikte gece yarısı atık kağıt ve plastik toplayarak yaşam mücadelesi veriyor.

Annesi atık kağıtları toplarken 4 yaşındaki Esra Ahmet’in ise pusetteki atık kağıtların içinde uyuması yürekleri sızlatıyor.

Suriye’de 4 yıldır devam eden iç savaşta en çok kadınlar ve çocuklar mağdur oldu. Bu mağdurlardan biri de iç savaşta kocası Muhammet Ahmet’i kaybeden Büşra Ahmet oldu. Eşi öldükten sonra 4 çocuğu ile ortada kalan Ahmet, çocuklarının hayatını kurtarmak için Türkiye’ye kaçtı. Türkiye’ye kaçtıktan sonra Adana’ya gelen Büşra Ahmet, metruk binalarda kalıp çocuklarının karnını doyurmaya çalışıyor. En büyüğü 13, en küçüğü 2 yaşında olan 4 çocuğu bulunan Büşra Ahmet, akşam hava karardıktan sonra iki tane puseti ve çocuklarını yanına alıp çöplerden atık kağıt ve plastik şişe topluyor. Ahmet topladığı atık kağıt ve plastik şişeleri satarak çocuklarının karnını doyurmaya çalışırken, çocuklar ise soğukta zor anlar yaşıyor. 4 yaşındaki Esra Ahmet’in pusetin üzerinde soğukta uyuyakalması görenlerin yüreğini sızlatıyor.

Basın mensupları kendisini görüntülemek isteyince utanarak yüzünü gizleyen Büşra Ahmet, Esad’ın 4 yıldır her yeri bombaladığını ve bu yüzden eşini kaybettiğini belirterek, "4 çocukla ortada kaldım, Türkiye’ye sığındım. Şimdi ekmeğimi çöpten çıkartıyorum. Çok para kazanamıyorum ama ne yapalım savaşta kocam gibi ölmekten iyidir. Savaş çok kötü, Allah kimsenin ülkesinde savaş çıkarmasın. Bakın kızımın haline, bebek arabasında gezmesi gerekirken burada uyuyakaldı" dedi.

13 YAŞINDAKİ BÜŞRA’NIN KULAĞI DUYMUYOR

13 yaşında kendi adını taşıyan kızı Büşra Ahmet’in ise kulağının duymadığını ancak hastaneye gidip tedavi ettiremediklerini söyleyen anne Ahmet, "Şuan tamamen duymuyor değil ancak tedavi ettiremezsek ileride tamamen duymayacak" diye konuştu.

8 yaşındaki Eye Ahmet ise, küçük olmasına rağmen annesine yardım ediyor. Eye Ahmet, annesinin çöpten topladığı atıkları koyduğu puseti eve kadar iterek götürmeye çalışıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.