Bünyan Sıcak Asfalt İle Tanıştı

Bünyan Sıcak Asfalt İle Tanıştı
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan'a ilk defa sıcak asfalt döküldüğünü söyledi.

- Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan'a ilk defa sıcak asfalt döküldüğünü söyledi.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyan'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bünyan'a ilk defa kendi döneminde sıcak asfalt döküldüğünü belirten Gülcüoğlu, "Bünyan Belediyesi olarak görevimizi devraldıktan sonra yaptığımız çalışmaların çerçevelerini çıkararak projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Bin 500 metre uzunluğunda gidiş ve geliş olan bir yolda kanalizasyon, içme suyu, asbest su borularının değiştirilmesi, elektrik şirketinin enerji nakil hatlarının yer altına alınması, telefon şirketinin haberleşmeye ilişkin hatlarının yer altına alınması ve sıcak asfalt atılması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Yol sıcak asfalt için son aşamadadır. Bundan sonra yapılacak iş bordürler ile kaldırımlar tespit edilerek sıcak asfaltın atılması şeklinde olacaktır. Bugüne kadar planlı bir sıcak asfaltlama maalesef olmadı. İlçemizin uzun bir geçmişi var. Adana ile hemen hemen aynı tarihte ilçe olmuş bir yerleşim yeri. Maalesef bugüne kadar sıcak asfalt çalışması yapılmamış. İnşallah bu vesile ile halkımız hak ettiği güzellikleri aşama aşama burada göreceklerdir. Bütün bir Bünyan yeni yasa ile birlikte yapılan kanun değişikliği ile şantiye halindedir. Şuanda kanalizasyon çalışmaları, parke takım çalışmaları gibi çalışmalar devam ediyor. Havalar iyi gidiyor ve bizde bunu değerlendirmeye çalışıyoruz" dedi.

10 bin tonun üzerine sıcak asfalt döküleceğini belirten Başkan Gülcüoğlu, "Çalışmalarımızın maliyeti ile ilgili kesin hesapları çıkarmadık ama çok ciddi bir maliyet söz konusudur. 10 bin tonun üzerine asfalt dökülecek ve sadece bu asfaltın maliyeti 1 minyon TL’nin üzerindedir. Buradaki alt yapı gerek KASKİ boyutu ile gerekse elektrik şirketi boyutu ile çok ciddi alt yapı sorunu vardır. Bunlar tamamen projeli olup sadece program dışı yapılan ve inşallah Bünyan’ın hak ettiği hizmetin almasının bir işareti olarak örnek bir çalışma yapacağız. Dökeceğimiz asfaltlarda özel bir solisyon denemeyi düşünüyoruz. İnşallah bununla ilgili çalışmalarımızı da bitirdik ve dökülecek olan asfaltta da özel bir solisyon kullanmayı düşünüyoruz. Bünyan bir kış memleketi ve kış uzun sürüyor. Yolumuzu bu çerçevede hazırlayacağız. Gerekirse bu yolu tekrar kaldıracağız çünkü artık Bünyan doğalgaza hazır halede getirilmeye de başlanıyor" ifadelerini kullandı.

Bünyan'da alt yapı çalışmalarının da devam ettiğinin altını çizen Gülcüoğlu, "Tespit ettiğimiz pilot mahalleler var. Bünyan’ın alt yapısı tamamen felç halde olduğu için biz pilot mahalleleri seçtik ve buraların alt yapı sorununu gidererek asfalt işine giriyoruz. Eğer alt yapı sorunu daha önce giderilmiş ise direk asfalt işine giriyoruz. Eş zamanlı olarak birkaç mahallemizde sıcak asfalt ve alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah daha güzel günler ve daha yaşanılabilir bir Bünyan’ı ortaya çıkaracağız" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.