Burakcan’ın Davasında Görüntülü Rapor İstendi

Burakcan’ın Davasında Görüntülü Rapor İstendi
Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin davada, sanıkların görüntülerde olup olmadığının, görüntülü olarak rapor edilmesinin istenilmesine karar verdi.Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından Okmeyd...

Burakcan Karamanoğlu’nun ölümüne ilişkin davada, sanıkların görüntülerde olup olmadığının, görüntülü olarak rapor edilmesinin istenilmesine karar verdi.

Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı’nda çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu başından vurularak hayatını kaybetmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada biri firari 5 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Burakcan’ın babası Halil Karamanoğlu’nun da katıldığı duruşmada tanıklar dinlendi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Burakcan Karamanoğlu’nun babası Halil Karamanoğlu ve avukatı ile tutuklu sanıklar Volkan Gezer, Oğuz Kartal, Zafer Karadağ ve tutuksuz sanık Mustafa Samur hazır bulundu. Firari şüpheli Gökhan Koca ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada baba Halil Karamanoğlu’nun katılma talebi kabul edilirken, olaya ilişkin tanıklar dinlendi.

“BURAKCAN HEMEN YANIMA DÜŞMÜŞTÜ, ALNINI CAM KESTİ SANDIM’’

Burakcan’ın ilkokuldan beri arkadaşı olduğunu belirten tanık Berat Taşkın, olay anından Burakcan’ın yanında olduğunu kaydetti. Olay günü saat 20.00 sıralarında aralarında Burakcan’ın da olduğu arkadaşlarıyla beraber Fatih Sultan Caddesi’nde olduklarını söyleyen Taşkın, “Bizim bir siyasi birlikteliğimiz ya da ‘Kasımpaşalılar’ denilen herhangi bir gruba aidiyetimiz yoktur. Bizim arkadaş grubumuz içerisinde silah ya da taş atan yoktu ancak yol ağzı tarafındaki grupta DHKP-C mensubu olduğunu sandığımız insanlar vardı. Bir süre sonra bu grup bizim olduğumuz gruba 15 metre kadar yaklaşmıştı. O gruptan bizim gruba doğru silah ve molotof atılmaya başlandı. Bu arada Burakcan’ın hemen yanıma düştüğünü fark ettim. Ben önce cam kestiğini zannettim. Ancak alnındaki kesiğin mermi izine benzediğini görünce silah yarası olduğunu anladım. Daha sonra biz Burakcan’ı 10- 15 dakika içinde hastaneye götürdük” dedi.

“SANIK VOLKAN GEZER’İ ELİNDE SİLAHLA GÖRDÜM”

Burakcan’ın öldüğünü ertesi gün haberlerden öğrendiğini kaydeden tanık Muharrem Kutlu ise, olayı öğrendikten yarım saat önce sanıklardan Volkan Gezer’i elinde tabancayla olay yerinin 1 kilometre uzağında gördüğünü söyledi.

“BURAKCAN’IN YERE DÜŞTÜĞÜ ANI GÖRDÜM’’

Okmeydanı’nda çıkan olayların yaşandığı gün aynı yerde yaralanan ve tanık olarak ifadesine başvurulan Ramazan Gün de, Burakcan’ın yere düştüğü anı gördüğünü belirtti. Olay günü iki grubun arasında kaldığını ifade eden Gün, “İki grubun arasında kaldım ve yukarı tarafa bakarken mermi isabet etmesi sonucu yaralanıp yere düştüm. Ben düştükten 30 saniye sonra benim düştüğüm yerin 5 metre ötesinde orta refüjde Burakcan’ın yere düştüğü anı tam olarak gördüm. Bir minibüsün yanından sürünerek ilerlerken Burakcan’ın yanından geçmek zorunda kaldım. Burakcan’ın gözünün üstünden kurşun girmişti ve başının arkasından kan akıyordu” dedi.

“SANIK SAMUR GÖZÜNÜZDE NE İSE BEN DE ÖYLE OLMAK İSTİYORUM’’

Duruşmada söz alan sanıklardan Zafer Karadağ ifadesinde, “Mustafa Samur mahkemenin gözünde ne ise ben de öyle olmak istiyorum. Cinayette kullanılan silahın benim verdiğim silah olduğu ortaya çıkınca ben de korkarak sattım. Benim 3 çocuğum var mağdurum, beraatımı istiyorum” diye konuştu.

Sanık Mustafa Samur ise ifadesinde, “Ben silah tamircisi değilim, silah tamircisi olsaydım tekstil işi yapmazdım” şeklinde konuştu.

OLAY YERİ GÖRÜNTÜLERİNDE SANIKLARIN VAR OLUP OLMADIĞI İNCELENECEK

İfadelerin alınmasının ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Hakkında yakalama kararı bulunan firari sanık Gökhan Koca’nın yakalama kararının devamına da hükmeden heyet, duruşmaya çağrılmasına rağmen gelmeyen 11 tanığın bir sonraki celse zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) yazı yazılarak, sanıklardan Oğuz Kartal’ın olaydan önceki telefon dökümlerinin mahkemeye gönderilmesini kararlaştırdı. Oluşturulacak bilirkişi heyetince, olay yerine ilişkin görüntüler incelenip, sanıkların bu görüntülerde var olup olmadığının görüntülü olarak rapor edilmesinin istenilmesine karar verilerek duruşma ertelendi.

“SUÇSUZ OLDUĞUMU ANLADINIZ DEĞİL Mİ HAKİM BEY’’

Duruşmanın bitmesinin ardından salondan çıkarılan sanıklardan Volkan Gezer elini kaldırıp hakimden söz isteyerek, “Hakim bey bugün benim suçsuz olduğumu anladınız değil mi” sorusuna mahkeme başkanı gülerek “Git hadi” dedi.

İDDİANAMEDEN

Okmeydanı’nda 12 Mart 2014 tarihinde çıkan olaylarda Burakcan Karamanoğlu silahla başından vurularak hayatını kaybetti. Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada Gökhan Koca, Oğuz Kartal, Mustafa Samur, Volkan Gezer ve Zafer Karadağ’a dava açıldı. Sanıklar Oğuz Kartal, Volkan Gezer ve Gökhan Koca, “Terör örgütüne üye olmak”, “Örgüt adına eylem yapmak”, “Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet”, “Ruhsatsız silah bulundurmak” ve “Kasten cinayet” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl 9 aydan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Diğer şüphelilerden Mustafa Samur, “Ruhsatsız silah bulundurmak” ve “Kasten adam öldürmek” suçlarından müebbet hapis ve 6 aydan 3 yıla kadar yargılanırken Zafer Karadağ’ın “Ruhsatsız silah ticareti”nden 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.