Burası İtfaiye Hattı "Geyik" Değil

Burası İtfaiye Hattı Geyik Değil
Olası yangın ve trafik kazalarında insanların yardımına koşan Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi 110 Haber Merkezi yetkilileri, hatta gelen asılsız ihbarlar ve küfürlerden şikayetçi. Yangına müdaha...

Olası yangın ve trafik kazalarında insanların yardımına koşan Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi 110 Haber Merkezi yetkilileri, hatta gelen asılsız ihbarlar ve küfürlerden şikayetçi.

Yangına müdahalede zamanla yarışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri, asılsız ihbarlarla 110 yangın ihbar hattını meşgul edenlerden şikayetçi oldu. 110 yetkilileri, ihbarlarda doğru adres verilmesinin ve 110 yangın ihbar hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi hususunda uyarıda bulundu. Hatta gelen asılsız ihbarların çoğunu ortaöğretim ve lise öğrencilerinden gelen ihbarların oluşturduğunu dile getiren Kocaeli İtfaiyesi 110 İhbar Hattı Sorumlusu Erkan Çınar, öğretmenlerden yardım istedi. Asılsız ihbar yapan öğrencileri sürekli uyardıklarını dile getiren Çınar, “Asılsız ihbar yapanlar genelde öğrenciler bize 110 hattının küfür hattı olduğunu bildiklerini söyleyip özür diliyorlar” dedi.

İtfaiye Daire Başkanlığı Haber Merkezinde vardiyalı olarak 24 saat 2 personel 3 hattan ihbarları alıyor. 1 dakika içerisinde hazırlanarak İtfaiye Merkezinden çıkış yapan ekipler, şehir merkezindeki yangın vakalarında 5 dakikaya olay yerine vararak müdahale ediyor. Ancak ihbar hattına gelen asılsız telefonlar ve gereksiz aramalar ekiplerin sağlıklı çalışmasını engelliyor. Gereksiz yere arayarak küfür ve hakaret eden vatandaşları uyaran yetkililer, 1 saniyenin bile işlerinde hayat kurtarabileceğini kaydetti.

Yangın hattına gelen asılsız ihbarların kendilerine zorluk çıkardığını dile getiren 110 Haber Merkezi Sorumlusu Erkan Çınar, “Çalışma süremiz içerisinde en çok sıkıntıya düştüğümüz konulardan birisi, genellikle vatandaşlarımızın arayıp asılsız ihbar vermesi. 3 ana hattımız var, kırmızı hatlar. Vatandaşlar gereksiz yere hattı meşgul ettiklerinde bize ihbarlar geç düşüyor. Geç düştüğü zamanda biz olaya müdahale etmekte sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Asılsız ihbar yapanların genelde öğrenciler olduğunu dile getiren Çınar, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle ortaokul ve lise öğrencilerinin bizi çok zorladığını görmekteyiz. Asılsız ihbarların yanında hakarette çok oluyor telefonda. Yine aynı şekilde ortaokul ve lise öğrencilerinden çok şikayetçiyiz. Burada vatandaşların numaraları gözüküyor. Biz arayıp uyardığımızda ‘abi biz burayı küfür hattı olarak biliyoruz’ diyorlar. Bu konuda öğretmenlere ve velilere özellikle rica ediyoruz. Bu konuda öğrencilerine bilgi vermelerini gerekirse itfaiyeye getirerek buradaki arkadaşlardan da bilgi almalarını söylüyoruz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.