Burdur’da 20 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

Burdur’da 20 bin kök Hint keneviri ele geçirildi
Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından Altınyayla ilçesinde yapılan operasyonda 19 bin 975 kök kenevir bitkisi ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına...

Burdur İl Jandarma Komutanlığı tarafından Altınyayla ilçesinde yapılan operasyonda 19 bin 975 kök kenevir bitkisi ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Altınyayla'nın Ballık köyünde ormanlık alanda kenevir yetiştirildiği bilgisine ulaşan Jandarma ekipleri istihbari çalışma başlattı. İstihbari çalışma sonucu Muğla'nın Fethiye ilçesinde satılacak olan kenevirlerin yetiştirildiği ormanlık alanı ve kenevir bitkisini yetiştirenleri tespit eden jandarma ekipleri, yaklaşık 1 ay boyunca şahısları hem fiziki hem de teknik takibe aldı.

2 MİLYON DEĞERİNDE 19 BİN 975 KÖK KENEVİR

Burdur ve Altınyayla Jandarmasının görev aldığı ve ormanlık alana düzenlenen operasyonda, M.U., B.I. ve D.I. kenevir bitkilerinin ekili olduğu alanda suçüstü yakaladı. Jandarma tarafından yapılan incelemede, alanda 2 milyon TL değerinde olan 19 bin 975 kenevir ele geçirildi.

2 KİLOMETRE SU BORUSU ÇEKMİŞLER

Jandarmanın operasyon sonucu yaptığı incelemede ise şüpheli M.U., B.I. ve D.I.'nin Fethiye'de satmayı planladıkları kenevir bitkisini sulamak için 2 kilometre sulama sistemi döşediği, kenevirlerin yetişme süresinin takip etmek ve barınmak amacıyla da kamp çadırı kurduğu da ortaya çıktı.

Operasyonda gözaltına alınan M.U., B.I. ve D.I. Gölhisar Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakılırken, ele geçirilen 19 bin 975 kök kenevir bitkisi Altınyayla İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.