Burdur’da 25 Erkek Öğrenci Hafız Oldu

Burdur’da 25 Erkek Öğrenci Hafız Oldu
Burdur merkez Askeriye Bölge Yatılı Erkek Kuran Kursu’ndan mezun olan 25 erkek kursiyer hafız oldu.Burdur’da hafız olan kursiyerler için Müftülük tarafından Ulu Cami’de Hafızlık Töreni düzenlendi. Haf...

Burdur merkez Askeriye Bölge Yatılı Erkek Kuran Kursu’ndan mezun olan 25 erkek kursiyer hafız oldu.

Burdur’da hafız olan kursiyerler için Müftülük tarafından Ulu Cami’de Hafızlık Töreni düzenlendi. Hafızlık Töreni’ne Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Diyanet İşleri Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Yurtdışı Din İşleri Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Osman Şahin, Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak, İlahiyatçı Prof. Dr. İsmail Karaçam katıldı. Hafızlık merasimi öncesi Prof. Dr. İsmail Karaçam, İstanbul Süleymaniye Camii İmamı Ekrem Nalbant Kur’an-ı Kerim tilaveti verdi.

Törende Kuran Kursu Dernek Başkanı Halil İbrahim Aksoy, hafız adaylarına sadece Allah rızası için görev yaptıklarını söyledi.

Burdur’da Kuran Kurslarına büyük katılım sağlandığını söyleyen Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak ise “Yaz tatili boyunca 616 ayrı mekanda 34 bin 848 öğrencimizi yaz kurslarında okuttuk. Askeriye Kuran Kursu, Burdur’un yüz akıdır” dedi.

Müftü Bayrak, Askeriye Bölge Yatılı Erkek Kuran Kursu ek bina inşaatının hayırseverlerin desteği ile devam ettiğini sözlerine ekledi.

TATBİK ETMEK ÇOK ÖNEMLİ

Burdur Valisi Hasan Kürklü de “Bu necip millet, bu aziz millet yüzyıllardır İslam’a bayrak çekmiş bir millet. Bu millet gittiği her yere İslam bayrağı dikmiş bir millet ama öyle bir zaman gelmiş ki, biz Kur’an-ı Kerim’den uzaklaşmışız. Kuran’dan uzaklaşmışız ama saygımızı hiçbir zaman yitirmemişiz. Evimizin her köşesine Kuran- ı Kerim’i asmışız ama içini açıp da okumamışız” şeklinde konuştu.

HAFIZLARA ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Protokol konuşmalarından sonra Askeriye Bölge Yatılı Erkek Kuran Kursu’ndan mezun olan 25 erkek öğrenciye küçük altın, takım elbise ve çeşitli ödüller dağıtıldı. Hafızlık merasiminden sonra katılımcılar birlikte öğle namazı kıldı. Hafızlık Merasimi, öğle yemeği ile sona erdi.

BURDUR'DA 25 ERKEK ÖĞRENCİ HAFIZ OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.