Burdur’da Coşkulu Kutlama

Burdur’da Coşkulu Kutlama
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Burdur’da coşkuyla kutlandı.

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Burdur’da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni Milli Egemenlik Yürüyüşü ile başladı. Burdur Vali Vekili Hayri Sandıkçı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran başta olmak üzere daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

Halk oyunları gösterisinin ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, "Bizim her 23 Nisan’da içimiz neşe dolar, kıpır kıpır olur. Bugün öyle bir 23 Nisan’da içimiz kıpır kıpır olarak güzel bir bayram kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bütün ülkemize, şehrimize, hemşehrilerimize ve özellikle sevgili yavrularımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Çetin’in konuşmasının ardından şiirler okundu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Burdur Araştırmacı Yazarlar ve Şairler Derneği ile Atatürk Fotoğraflı Koleksiyoncusu Yusuf Çakar tarafından hazırlanan "Ulusal Egemenlik ve Atatürk" konulu sergi açılışı yapıldı. Serginin açılış kurdelesini Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, eşi Hatice Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran birlikte kesti.

Kutlamalar kapsamında Özboyacı Ortaokulu’nda Çocuk Şenliği düzenlendi. Şenlikte Burdur Valisi Nurettin Yılmaz başta olmak üzere protokol mensupları, imza atılarak oluşturulan Atatürk Portresi’ne imza attı. Kutlamalar kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri de verilirken, öğrenciler çeşitli gösteriler sundular.

BURDUR’DA COŞKULU KUTLAMA

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.