Burdur’da Doğu Türkistan Zulmü Protesto Edildi

Burdur’da Doğu Türkistan Zulmü Protesto Edildi
Çin Devleti’nin Doğu Türkistan’daki baskı ve zulümlerini şiddetle kınadıklarını bildiren Anadolu Gençlik Derneği Burdur Şubesi (AGD) üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.Adalet ve Ka...

Çin Devleti’nin Doğu Türkistan’daki baskı ve zulümlerini şiddetle kınadıklarını bildiren Anadolu Gençlik Derneği Burdur Şubesi (AGD) üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi, Saadet Partisi, Memur-Sen ve bağlı iş kolları başkanlarının katıldığı basın açıklamasını, AGD Burdur Şubesi Başkanı Musa Sayar yaptı. Sayar, "66 yıldır, Çin yönetimi işgali altındaki Doğu Türkistan’da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümler devam ediyor. Hazreti İsa Aleyhisselam’dan yaklaşık 600 yıl sonra insanlığın yeniden vahiyle buluştuğu bir ay olan mübarek Ramazan günlerinde işgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskıcı uygulamaları işkence ve öldürmeye kadar varabilmektedir. İşgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasında özellikle Ramazan ayını seçmesi Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir stratejidir. Provokasyonların amacı Doğu Türkistan’ın Müslüman halkını kışkırtıp, uluslararası kamuoyuna haksız gösterme çabasıdır. Oysa gerçekte olan İşgalci Çin polisinin ’dur’ ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürmesidir. Geçtiğimiz hafta içerisinde sadece oruç tuttukları için 100’e yakın kardeşimiz şehit edilmiştir. Yaşanan arbedelerde tartaklanan ve yaralanan kardeşlerimizin sayısı belli değildir. İşgalci Çin yönetimi, Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmemektedir. Aynı şekilde namaz kılmalarına da müsaade etmemektedir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur’an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetimin insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır. Çin yönetimi aynı zamanda Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları yürütmektedir. Bunun adı faşizanlıktır" dedi.

Müslümanlara ait lokanta ve benzeri yerlerin Ramazan’da gün boyunca açık olmasını ve her birinde alkol satışı yapılmasını istemenin de inanç hürriyetine aykırı bir uygulama olduğunu ifade eden Sayar, "İşgalci Çin yönetiminin bu uygulamalarına karşı İslam ülkeleri, uluslararası insan hakları platformları ve Türkiye teyakkuz halinde olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sayar’ın konuşmasından sonra "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" şeklinde sloganları atılarak, dua edildi.

AGD BURDUR ŞUBESİ TARAFINDAN DOĞU TÜRKİSTAN'DA YAPILAN KATLİAMA TEPKİ YAĞDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.