Burhaniye Standında Stevia Da Tanıtıldı

Burhaniye Standında Stevia Da Tanıtıldı
Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, İstanbul Feshane de düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri kapsamında zeytin ve zeytinyağının yanı sıra stevia (şeker otu) tanıtımını da yaptı. Büyük dikkat çeken Burhaniye standı, ziyaretçi akınına uğradı.

- Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, İstanbul Feshane de düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri kapsamında zeytin ve zeytinyağının yanı sıra stevia (şeker otu) tanıtımını da yaptı. Büyük dikkat çeken Burhaniye standı, ziyaretçi akınına uğradı.

Burhaniye standı, sunumu ve görselliği ile farkını ortaya koydu. Balıkesir’in ve tüm ilçelerinin kültürünü, yöresel lezzetleri ile halk oyunlarını tanıtmak amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Tanıtım Günlerinde, Burhaniye gözde stantlar arasında yer aldı. Etkinlikte kurduğu stant ile tüm dikkatleri üzerine çeken Burhaniye, ziyaretçi akınına uğradı. Burhaniye’nin yerel lezzeti ve önemli bir geçim kaynağı olan zeytin ve zeytinyağı, kurulan tadım standı ile fuara gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görürken, aynı zamanda Burhaniye Kemer Pazarında her hafta kurulan yüzde 100 organik pazarı ürünleri de doğal ürünlere hasret kalmış İstanbul’da yaşayan vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandı. Türkiye'de ilk kez Burhaniye'de üretilmeye başlanan Stevia(şeker otu) tanıtımı, İstanbulluların dikkatini çekerken, özellikle şeker hastaları, bu bitkiyle çok yakından ilgilendi. Burhaniye Zihinsel Engelliler Derneği üyeleri tarafından el emeği üretilen ürünlerin satışı yanında Burhaniye Belediyesi kadın platformunun ürettikleri eşyalar da ilgiyle karşılandı. Burhaniye’ye özgü el yapımı Kızıklı işi bıçaklarının da sergilendiği Burhaniye standında, 27 kilometre sahil şeridine sahip Turizm cenneti Burhaniye’de faaliyet gösteren Oteller de stantta yerini aldı. Birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapan Burhaniye standını, birçok siyasi kişiliğin yanı sıra, İstanbul’da yaşayan Burhaniyelilerin de buluşma noktası oldu.

Fuarın İkinci gününde Fuarı ziyarete gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Burhaniye standını ziyaret ederken Belediye Başkanı Necdet Uysal’a da yeni görevinde başarılar diledi. Bakanın yanı sıra fuar boyunca Burhaniye standını İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Yargıtay 13. Ceza Daire Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Sultangazi Kaymakmı Ali Uslanmaz, birçok ilçe Belediye Başkanı, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve İstanbul’da yaşayan ve fuarı ziyarete gelen onlarca ziyaretçi Burhaniye standında, eşsiz olan toprakların kokusunu ve altın kuma sahip plajlarının havasını aldı. Ayrıca Fuarın 3. Gününde sahne alan Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halk oyunları ekibi de, oynadıkları Balıkesir yöresine has oyunlarının yanı sıra Burhaniye’nin oyunlarıyla da izleyenleri kendine hayran bıraktı. Burhaniye standında, misafirleri bizzat ağırlayan Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan ve Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, takdir topladı. Burhaniye’nin geleneklerini ve kültürünü bizzat tanıtan, Kaymakam ve Belediye Başkanı, tanıtıma önemli katkı sağlandığını anlattı.

BURHANİYE STANDINDA  STEVİA DA TANITILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.