Burhaniye’deki Çöplük Yangını Korkuttu

Burhaniye’deki Çöplük Yangını Korkuttu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Öğretmenler mahallesinde bahçe artıklarının döküldüğü alanda çıkan yangın mahalle halkına korkulu anlar yaşattı.

- Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Öğretmenler mahallesinde bahçe artıklarının döküldüğü alanda çıkan yangın mahalle halkına korkulu anlar yaşattı.

Belediye itfaiyesinin yanı sıra, Orman İşletme Şefliği’ne ait arazözlerle iş makinelerinin müdahale ettiği yangın 5 saatte kontrol altına alınırken, mahalle duman altında kaldı. İlçedeki Hacı Mustafa Müdüroğlu Ortaokulu’nun yakınındaki alanda çıkan yangın kısa sürede büyürken, okulun bahçesinde oyun oynayan öğrenciler de korku yaşadı. Bir anda otların da tutuşmasıyla evlere yaklaşan yangın çevre sakinlerine korkulu anlar yaşattı. Evlerin yanma tehlikesi geçirdiğini anlatan Cihan Köksal, “Geçen sene de oldu bu. Ama, belediyenin kendi arabaları topladıkları çöpleri diğer odun parçalarını buraya döküyorlar. Döktükten sonra işte bir kıvılcım yetiyor. Bazen kasıtlı da yakabiliyorlar. Ufacık bir yangındı Kimse gelip bakmadı Kısa sürede yayıldı. Yeşil alan yanıyordu. Biz muhtara haber ettik. Daha sonra itfaiye geldi. Belediyenin itfaiyesi yetersiz. Ormandan arazöz geldi. Ancak söndürebildiler. Biraz daha olsa evlerimize geliyordu. Evler yanacaktı. Buna bir çözüm olması lazım. Bizim isteğimiz buraya çöp atılmasın. Bu tarz şeyler atılmasın” dedi.

Mahalle Muhtarı Halil Sevinç te, “Bu yıllardan beri bizim mahallemizin derdi. Yani hem çevre kirliliği, hem de deniz kirliliği. Hem de bu evlerimiz yangın tehlikesi yaşamaktadır. Bir an önce önlemi alınmalı. Gerekli yerlere gerekli yazılar yazılıp, bu çöplerin atılması önlenmeli. Bu nedenle yetkililerden çözüm yolu getirmelerini istiyoruz. Artı, su baskınlarına karşı menfezlerimiz var. Bunların düzenlenerek atık malzemelerin menfezleri tıkamasının önlenmesi için de önlem alınmalı” dedi. Okulun duman altında kaldığını Arda Meriç ise, “Biz zaten camlardan baktık, her taraf yanıyordu. Bize okula duman gelmişti. Maç yapıyorduk. Ölecektik. Hocalar kantine soktu. Duman azalınca da dağıldık” diye konuştu.

BURHANİYE’DEKİ ÇÖPLÜK YANGINI KORKUTTU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.