Burkina Faso’da Muhalifler Parlamento Binasına Saldırdı

Burkina Faso’da Muhalifler Parlamento Binasına Saldırdı
Burkina Faso’da muhalifler, darbe sonucu göreve gelen ve 27 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Blaise Compaore’nin, 2015 yılında tekrar aday olmasına olanak sağlayan anayasa değişikliğinin ardından parlamento binasını bastı.

- Burkina Faso’da muhalifler, darbe sonucu göreve gelen ve 27 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Blaise Compaore’nin, 2015 yılında tekrar aday olmasına olanak sağlayan anayasa değişikliğinin ardından parlamento binasını bastı.

Başkent Ouagadougou’daki parlamento binasını basan muhalifler, uzun süre polisle çatıştıktan sonra binayı ateşe verdi. Polisin uyarı ateşine rağmen göstericilerin geri adım atmaması sonucundaysa polis göstericilere gerçek mermilerle ateş açtı. 1987 yılında darbe ile başa geçen Compaore’nin daha fazla yönetimde yer almaması gerektiğini ifade eden muhalifler gelecek yıl yapılacak seçimlerde Compaore’nin aday olmasını engellemek için sivil itaatsizlik çağrısında bulundu.

Burkina Faso Devlet Başkanı Blaise Compaore, 1987 yılında selefi Thomas Sankara'nın öldürülmesinin ardından yaptığı darbe ile iktidarı ele geçirmişti. 1991 yılında yapılan seçimlerde devlet başkanı seçilen Compaore, 23 yıldır da devlet başkanlığı görevini yürütüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.