Bursa İle Batum Kardeş Oluyor

Bursa İle Batum Kardeş Oluyor
Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve Türkiye-Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’yı ziyaret etti.

- Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve Türkiye-Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şahin, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’yı ziyaret etti.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanı Davıt Baladze, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nugzar Surmanıdze, Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Giorgi Tavamaishvili’nin de yer aldığı ziyarete ilişkin bilgi veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ziyaret programını Türkiye-Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu’nun organize ettiğini söyledi. Türkiye-Gürcistan Parlamentolararası Dostluk Grubu’nun AK Parti’den 6, CHP’den 2, MHP’den de 1 üyenin yer aldığını kaydeden Şahin, dördüncü kuvvet basınını ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını açıkladı. Gürcistan’ın, sadece nüfus cüzdanı ile ziyaret edilebilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sonraki ikinci ülke olduğuna dikkat çeken Şahin, “Bursa’da yaklaşık 100 bin Gürcistan göçmeni yaşıyor. Bunlardan birisi de benim. Amacımız iki ülke arasındaki ilişkileri en üst seviyeye taşımak. Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Batum’la kardeş şehir kararını aldı. Kardeşlik protokolünü en kısa zamanda imzalamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

BGC yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Bursa basınına ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ilişkin bilgi veren BGC Başkanı Nuri Kolaylı ise, 4 yerel televizyon kanalı, 10 günlük yerel gazete, çok sayıda haftalık gazete ve dergi ve internet haber siteleriyle Türkiye’nin en güçlü yerel basının Bursa’da olduğuna dikkat çekti. Toplam 460 üyesi ile BGC’nin, Türkiye’nin en güçlü basın meslek örgütlerinin ilk sıralarında yer aldığını ifade eden Kolaylı, Bakanlar Kurulu kararıyla 'kamu yararına dernek' statüsünde çalışan Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin üyelerine işsizlik, doğum, vefat ve evlilik yardımı yaptığını, ayrıca üyelerin üniversitede öğrenim görev çocuklarına burs verildiğini kaydetti. İşsiz kalan BGC üyelerine 3 ay süresince asgari ücret tutarında işsizlik yardımı yapıldığını bildiren Kolaylı, “Arkadaşlarımızın zorunlu giderlerini bu yardım ile karşılamayı hedefliyoruz. Cemiyetimize ait olan arsayı kat karşılığı müteahhide vererek Basın Kültür Sarayı’nın yapımını sağladık. Basın Kültür Sarayı bünyesinde mülkiyeti Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne ait olan Kültür Bakanlığı onaylı Bursa Basın Tarihi Müzesi, Uğur Mumcu Etkinlik Salonu, BGC Merkezi, BGC Lokali, sergi salonları, Nikah Salonu, Nilüfer Belediyesi’yle birlikte oluşturduğumuz Akkılıç Kütüphanesi yer alıyor” dedi.

Toplam 84 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun üye olduğu 8 ayrı gazeteciler federasyonunun bir araya gelerek Gazeteciler Konfederasyonu’nu kurduğunu anlatan Kolaylı, “Konfederasyonun 2014 yılı Mayıs ayında yapılan genel kurulunda oy birliği ile genel başkanlığa seçildim. Böyle bir unvanı Bursa’ya taşıdığım için mutluyum. Amacımız Türkiye genelinde hemen hemen aynı olan basının sorunlarını belirlemek, çözüm önerileri geliştirmek ve bu sorunları dayanışma içinde çözmektir. Gerek Bursa’da görev yapan gazetecilerin, gerekse konfederasyonumuza üye meslek kuruluşlarının Gürcistan ziyaretlerine öncülük etmekten mutluluk duyarız” diye konuştu.

Kolaylı, Bursa ile Batum’un kardeş şehir olma sürecinde, Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile Batum’daki basın meslek örgütünün de kardeş kuruluş olmasından memnunluk duyacağını ifade etti.

Gürcistan heyeti olarak Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etmekten memnunluk duyduklarını ifade eden Khabadze ise, Türkiye ile ilişkilere büyük özen gösterdiklerini söyledi. Bursa ile Batum’un kardeş olmasından daha doğal bir şey olamayacağını söyleyen Khabadze, “İki gündür Bursa’dayız. Ziyaretlerimiz iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin ve mutluluğun göstergesi oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Turizm başta olmak üzere her türlü işbirliğine hazırız. İlişkilerimizi her yıl bir adım ileri götürme amacındayız. Siz değerli basın mensuplarımızı Gürcistan’da misafir etmek isteriz” diye konuştu.

Ziyarette Gürcistan Büyükelçisi İrakli Koplatadze, Türkiye Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Türkiye Batum Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Mikail Develioğlu, Acara Uluslararası Yabancı Yatırımcılar Derneği Genel Sekreteri Osman Çalışkan ile BGC Yönetim Kurulu üyeleri İhsan Bölük, Hakan Işıkkkent, Nejat Kırbulut, Mehmet Ali Ekmekçi ve BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç da hazır bulundu.

BURSA İLE BATUM KARDEŞ OLUYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.