Bursa'da Büyük Deprem Tatbikatı...(tekrar)

Bursada Büyük Deprem Tatbikatı...(tekrar)
Bursa'da, Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın yaptığı kentsel arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

- Bursa'da, Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın yaptığı kentsel arama kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

AFAD'ın koordinasyonunda 18 ilden 762 personel ile 117 aracın katılımıyla gerçekleştirilen tatbikat gece saatlerinde merkeze gelen deprem anons ile başladı. Ovaakça'da bulunan eski bir fabrikaya hareket eden ekipler fabrikanın 12 ayrı noktasında bulunan göçüklerde köpekler ile keşif yaptı. Daha sonra beton zeminleri delen ekipler, enkaz altında bulunan yaralı ve ölülere ulaştı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalelerin ardından bulundukları yerlerden çıkarılarak, sahra hastanesine götürüldü.

Çevre illerden gelen Ankara, Adana, Afyonkarahisar, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Kocaeli, Samsun, Sakarya, Van Afet ve Acil Durum Müdürlükleri arama kurtarma birlikleri, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Denizli, Manisa, Muğla ve Yalova arama kurtarma ekipleri, Balıkesir, Çanakkale, Yalova UMKE ekipleri, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arama kurtarma ekipleri Bursa Afet Koordinasyon Merkezi'nde toplandı..

Tatbikatta, enkazda arama kurtarma, trafik kazasına müdahale, kuyudan kurtarma, yüksek katlardan kurtarma, binalardan tahliye, sahra şartlarında arama kurtarma harekatı komuta kontrolü, arama kurtarma ekipleri toplanma alanı icrası, ilk yardım faaliyetleri, artçı sarsıntılar sonucu oluşan yıkımlarda kurtarma ve gece arama kurtarma faaliyetleri gerçekleştirildi. -

“TÜRKİYE’Yİ AFETE HAZIR HALE GETİRİYORUZ”

Tatbikatı yerinde inceleyen Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Özkay,” Bugün burada Türkiye’yi afete hazır hale getiriyoruz. Türkiye’de Türkiye sınırları içerisinde gerek uluslar arasa alanda olabilecek her türlü afete arama kurtarma boyutunda hazırız. Burada ise bunun canlı tatbikatını gercekleştiriyoruz. Bu tatbikat ulusal düzeyde bir tatbikattır. Kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arama kurtarma ekipleri hepsi burada. Tatbikat dediğimiz olay bir senaryo çerçevesinde yapılan olaydır. Burada tamamen gerçeğe uygun eksikliklerin yerinde izlenebileceği bir çalışma gerçekleştiriyoruz” dedi.

" Tatbikatı yerinde inceleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu "Türkiye deprem kuşağında bir ülke, deprem gerçeğimiz var. Onun için hem kurtarma ekiplerimizi, acil sağlık ekiplerimizi, ilgili kamu kurumlarımızı depreme hazırlıklı hale getirmek hem de toplumu bu konuda bilinçlendirmek maksadıyla bir tatbikat yapıyoruz. Burada aslını aratmayacak bir tatbikat var. Alanı gezerken inanın Van depremini ruhen yeniden yaşamış oldum" diye konuştu.

BURSA'DA BÜYÜK DEPREM TATBİKATI...(TEKRAR)

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.