Bursa’da FETÖ’nün adliye yapılanmasına operasyon

Bursa’da FETÖ’nün adliye yapılanmasına operasyon
Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında zabıt katibi, yazı işleri müdürü ve...

Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında zabıt katibi, yazı işleri müdürü ve icra müdür yardımcılarının bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye üye oldukları iddia edilen Bursa, Gemlik ve Karacabey Cumhuriyet Başsavcılıklarında görevli zabıt katibi, yazı işleri müdürü ve icra müdür yardımcılarına yönelik kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Örgütün haberleşme aracı ByLock programını kullandığı ve bazılarının da terör örgütü liderinin verdiği talimatlara uyarak Bank Asya'ya para yardımı yaptığı tespit edilen 18 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 7 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken, 3 kişi ise salıverildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.