Bursa’da Hukukçular Çağlayan’daki Terör Saldırısını Kınadı

Bursa’da Hukukçular Çağlayan’daki Terör Saldırısını Kınadı
Bursa’da cübbeleri ile toplanan hakim, savcı ve avukatlar, Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısını kınadı.Hakim, savcı ve avukatlar, hep birlikte basın açıklaması yaptı. Toplantıya Bursa’daki hukuk...

Bursa’da cübbeleri ile toplanan hakim, savcı ve avukatlar, Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısını kınadı.

Hakim, savcı ve avukatlar, hep birlikte basın açıklaması yaptı. Toplantıya Bursa’daki hukuk dernekleri ve sendikacılar ile siyasiler de destek verdi. Hukukçular adına konuşan Avukat Veysel Aşkın, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adi ve aşağılık bir terör saldırısı ile şahit edilmesinin herkesi derinden yaraladığını kaydederek, “Bu olayın ne adına olursa olsun savunulabilecek hiçbir tarafı olmadığı gibi, savunanların da eylemi gerçekleştirenlerden çok farkı yoktur. Bu saldırıya terör saldırısı demekten kaçınanların ruh hallerini ve içinde bulundukları kuyuyu da milletimizin vicdanına havale etmekteyiz. Bu olayı kınamayan, kınamaktan kaçınan, lafı eğip büken, sözde gazeteci, aydın, siyasetçi kalpazanlarının bu topluma ne kazandırıp ne kaybettirdiklerinin, gelinen noktada nasıl bir canlı profili oluşturduklarının bir kez daha iyice sorgulanması gerekmektedir. Bu olay güvenlik zafiyetinin varlığı ve bu konuda alınması gerekli tedbirler hususunda yetkililer açısından yol göstericidir” dedi.

Teröristin kimliği ve mesleğinin olmadığını kaydeden Avukat Aşkın, “Terörist, insanlıktan çıkmış ve insan öldürerek sapık gayesine hizmet ettiğini iddia eden bir zavallıdır. Ancak bunun değerlendirilmesi esnasında teröristlerin avukat cübbesiyle savcılık odasına girmeleri ön plana çıkartılarak, avukatlık mesleğinin bu vesileyle saldırıya uğramasının da izahı ve mantığı bulunmamaktadır. Bu saldırı sadece bir savcımıza yapılmış değildir, aynı zamanda bütün hukukçulara, hukuk düzenine yapılmış bir saldırıdır” diye konuştu.

Açıklamanın ardından BBP üyeleri, eyleme katılanlara karanfil dağıttı.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NDEKİ TERÖR SALDIRISI, BURSA'DA CÜBBELERİ İLE TOPLANAN HAKİM, SAVCI VE AVUKATLAR TARAFINDAN KINANDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.