Bursa’da Metal İşçilerinin Gerginliği Sürüyor...(düzeltme-tekrar)

Bursa’da Metal İşçilerinin Gerginliği Sürüyor...(düzeltme-tekrar)
Bursa’da yüzlerce metal işçisi toplu istifa için bir araya geldi. Vardiya çıkışlarında Türk-Metal’den istifa etmek için toplanan işçiler Organize Sanayi Metro istasyonu ile Organize Sanayi Camisi yanı...

Bursa’da yüzlerce metal işçisi toplu istifa için bir araya geldi. Vardiya çıkışlarında Türk-Metal’den istifa etmek için toplanan işçiler Organize Sanayi Metro istasyonu ile Organize Sanayi Camisi yanındaki alanda eylem yaptı. İstifa etmek isteyen işçilere bazı kişilerin saldırdığı iddiası üzerine bölgeye takviye ekip sevk edildi.

Otomotiv fabrikaları ile yan sanayi fabrikalarındaki sendika gerginliği büyüyor. Bazı fabrikalarda çalışan metal işçileri; Türk Metal’in haklarını savunamadığını öne sürüp istifa kararı aldı. Metal İşçileri Birliği adı altında örgütlenen işçiler eylem yaptı. Metal İşçileri Birliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Metal işçilerinin taleplerine kulaklarını tıkayan, kendisine verilen süreye rağmen adım atmayan, işçilerin taleplerini ve eylemlerini türlü yalan ve karalamalarla çarpıtmaya çalışan Türk Metal çetesi bugün istifa için toplanan işçilere saldırdı. Ancak şunu bir kaz daha vurgulayalım: Metal işçileri sizin çetevari yöntemlerinize boyun eğmeyecek. İşçilerin haklı taleplerini zorbalığınızla bastıramayacaksınız"

Öte yandan bir grup Türk Metal yöneticisi ise fabrikalarda karışıklık çıkarılmasına tepki göstererek, "Farklı kişilerin ortamı germesinden dolayı, fabrikalarda endişeli bekleyiş hakim. İşveren yeni işçi almıyor. Belirsizlik yeni işçilerin alınmasının önüne geçiyor" dediler.

METAL İŞÇİLERİ EYLEM YAPTI. GERGİNLİK YAŞANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.