Bursa’da Ulaşım Zammının Sebebi Açıklandı

Bursa’da Ulaşım Zammının Sebebi Açıklandı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilen son ulaşım zammıyla birlikte Bursa, 5 büyük il arasında ‘en pahalı ulaşım’ tarifesine sahip il oldu.Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından topluma ulaş...

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilen son ulaşım zammıyla birlikte Bursa, 5 büyük il arasında ‘en pahalı ulaşım’ tarifesine sahip il oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından topluma ulaşıma gelen yüzde 12 zam Bursa’yı ilk sıraya taşımayı başardı. 1 Temmuz itibariyle şehir içi toplu ulaşım otobüs ücretleri 2 lira 20 kuruştan 2,5 liraya, metro ücretleri ise 2 liradan 2 lira 25 kuruşa yükseldi. İndirimli tarife ise 1 lira 35 kuruştan 1,5 liraya çıkarıldı. Buna göre, Türkiye’de metro ile ulaşım sağlayan İstanbul, Ankara ve Adana illeri arasında Bursa en pahalı metro ulaşımına sahip oldu. Ankara ve Adana’da 2 lira olan ulaşım, İstanbul ‘da ise 2,15 liradan sağlanıyor.

Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy ise zam kararının Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla alındığını belirterek, "Fiyat artışı ulaşım maliyetleri dikkate alınarak hesaplanıyor. Akaryakıt, yedek parça ve işçilik maliyetleri zamları etkiledi. Akaryakıt ve yedek parça maliyetleri döviz bazlı olduğu için, işçilik maliyetlerine de yüzde 12 artış geldiği için böyle bir zam kaçınılmaz oldu. Yapılan zam toplam girdi maliyetleri artışının altında oldu. Bizim yaptığımız zam yüzde 8,2’ye tekabül ediyor. Yaz döneminde yolcu trafiği yüzde 30 düşüyor. Toplu taşıma araçlarında günde 750 bin kişi taşınıyor. Zamları bugün itibariyle geri almamız mümkün değil. Enflasyon oranında yaşanabilecek düşüşe göre indirim yapılabilir. Özellikle metroda yerli üretim vagonların kullanılmasıyla maliyetlerin düşmesini ve fiyatlara olumlu yansımasını bekliyoruz" diye konuştu.

BURSA ULAŞIM TARİFELERİNE YAPTIĞI ZAM İLE 'EN PAHALI ULAŞIM' KONUMUNDAKİ BİRİNCİ İL OLDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.