Bursa’daki hain saldırıyı üstlendiler !

Bursa’daki hain saldırıyı üstlendiler !
Bursa'da hain saldırıyı üstlenen TAK, canlı bombanın ise Asya Glidağ kod adlı 24 yaşındaki Eser Çalı olduğunu açıkladı.

Bursa'da hain saldırıyı üstlenen TAK, canlı bombanın ise Asya Glidağ kod adlı 24 yaşındaki Eser Çalı olduğunu açıkladı.

Bursa'da, Çarşamba günü Ulucami önünde iki polisi görünce üzerindeki bomba düzeneğini patlatan kadın teröristin polis tarafından da aranan Iğdır doğumlu Eser Çalı olduğu iddia edildi.

PKK'nın kolu olan terör örgütü tarafından yapılan açıklamada, Bursa'da 8 kişinin yaralandığı bombalı saldırının üstlenildiği ve patlamanın yanlışlıkla gerçekleştiği öne sürüldü.

Polis yetkilileri ise, PKK'nın bir taktik geliştirdiğini, polisleri şehit edince saldırıyı üstlendiğini, siviller hedefte olunca TAK'ın bu saldırıları sahiplendiğini kaydederken, gerçek hedefin Kapalıçarşı'nın merkezi olduğu öğrenildi. Yetkililer, ölen teröristin cenazesinin halen Bursa Adli Tıp Kurumu'nda olduğunu, Eser Çalı'nın ailesinden alınan DNA örnekleri sonucunun beklendiğini ifade ettiler.

Öte yandan Bursa'da daha önce alınan güvenlik önlemleri iki katına çıkarıldı. Emniyet Müdürlüğü ve diğer muhtemel hedefler ve vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde alarm durumu arttırıldı. Ayrıca şehre giriş noktalarındaki arama sayıları ve Mobese sistemlerindeki hassasiyet derecesi de yükseltildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.