Bursa’daki Orman Yangınında Poyraz Dindi, Alevler Tehdit Olmaktan Çıktı

Bursa’daki Orman Yangınında Poyraz Dindi, Alevler Tehdit Olmaktan Çıktı
Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Mudanya ilçesindeki orman yangınının poyrazın dinmesiyle yerleşim birimleri için tehdit olmaktan çıktığını belirterek, "Bursa’nın yanı sıra Balıkesir,Bile...

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Mudanya ilçesindeki orman yangınının poyrazın dinmesiyle yerleşim birimleri için tehdit olmaktan çıktığını belirterek, "Bursa’nın yanı sıra Balıkesir,Bilecik ve Yalova’dan gelen ekiplerle yangını söndürme çalışması sürüyor. 50 hektarlık alanda etkili. Son yıllarda Bursa’daki büyük yangınlardan birisi" dedi.

Poyrazın gece geç saatlerde etkisini kaybetmesinin önemine işaret eden Coşkun, "Yangını ormanlık alanın ibreli olması ve poyraz büyüttü. 40 ev yangın sebebiyle boşaltıldı. Ancak alınan tedbirlerle yangın yerleşim birimleri için tehdit olmaktan çıktı. İhtiyatlı davranıyoruz. Eğer rüzgar şiddetini arttırmazsa sabaha kadar kontrol altına almayı düşünüyoruz" dedi.

Coşkun, Bursa’da 5 helikopterin sabah yeniden havadan müdahale için hazır beklediğini ifade ederek, "Çağrışan ve Göynüklü Köyleri’nin muhtarları ile birlikte çalışıyoruz. 100’den fazla itfaiye aracı, iş makinesi söndürme çalışmasında kullanılıyor. Önceliğimiz yerleşim birimleriydi. Oralarda tehlikeyi önledik" diye konuştu.

Coşkun, yangının çıkış sebebininin henüz belli olmadığını kaydederken, bunun yapılacak incelemeden sonra netlik kazanacağını, vatandaşların da sıcak havalarda piknik yaparken ormanda mutlaka ateş yakmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.