Bursa’daki Orman Yangınında Sabotaj Şüphesi

Bursa’daki Orman Yangınında Sabotaj Şüphesi
Bursa’nın Mudanya ilçesinde hafta sonu 50 hektarlık kızılçam ormanındaki yangının 5 farklı noktada büyümesi sabotaj şüphesini gündeme getirdi. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesi günü merkez O...

Bursa’nın Mudanya ilçesinde hafta sonu 50 hektarlık kızılçam ormanındaki yangının 5 farklı noktada büyümesi sabotaj şüphesini gündeme getirdi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz cumartesi günü merkez Osmangazi İlçesi Aksungur Mahallesi ile Mudanya İlçesindeki Çağrışan Mahalleleri arasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. 5 farklı noktada çıkan yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü ve 4 köyü de etkisi altına aldı. 50 hektarda etkili olan ve 14 saat süren çalışmalar sonucunda sönen yangında bir çok tarım alanında da zarar oluştu. Amatör kameralara yansıyan görüntülerde yangının sabotaj olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Ormanlık alanda 5 noktada, otoban kenarında ise 4 ayrı noktada yükselen alevler sabotaj ihtimalini kuvvetlendirdi. Otoban kenarında Doğanköy ve Yolçatı’daki farklı noktalarda çıkarılan yangının görüntülerini kaydeden Yolçatı Köyü’nden Sezgin Avcı, "29 Ağustos gecesi bir düğüne davetliydim. Tam yemek yediğim sırada bir yerden dumanların yükseldiğini fark ettim. Mudanya yolu üzerindeki dumanları gördüm, aynı anda önümdeki otobanda da bir yangının olduğunu gözlemledim. Ancak iki yangın arasındaki mesafe hayli uzak. Sonra yolun 1 kilo metre ötesinde başka bir yangının daha olduğunu fark ettim. Alevlerin Yolçatı köyünde ve Doğanköy’de de devam ettiğini gördüm. Bu işin itfaiye ekiplerini meşgul etmek adına sabotaj olduğunu düşünüyorum. Yetkililerin bu konuyla ilgili derin bir araştırma yapmalarını bekliyorum. " diye konuştu.

Bursalılar ise yanan ormanlık alanın kesinlikle ranta açılmaması konusunda yetkilileri göreve davet ederken, Sağlık ve Orman Bakanı ile Bursa Valisi’nin verdiği sözlerin mutlaka tutulması gerektiğini dile getiriyorlar.

Öte yandan yangınların çıkış sebepleriyle ilgili jandarma ve polis ekiplerinin soruşturması devam ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.