‘Bursagaz Çevre Bilgi Yarışması’nda Finale Sayılı Günler Kaldı

‘Bursagaz Çevre Bilgi Yarışması’nda Finale Sayılı Günler Kaldı
Bursagaz’ın öğrencilerde çevre bilinci aşılamak için düzenlediği Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması’nda finale sayılı günler kaldı.Bursa’nın 7 merkez ilçesinden düzenlenen ilçe elemelerinde kıy...

Bursagaz’ın öğrencilerde çevre bilinci aşılamak için düzenlediği Liselerarası Çevre Konulu Bilgi Yarışması’nda finale sayılı günler kaldı.

Bursa’nın 7 merkez ilçesinden düzenlenen ilçe elemelerinde kıyasıya mücadele sonucunda belirlenen ilçe birincileri 28 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da Almira Hotel’de düzenlenecek finalde birincilik için yarışacak. Finalde ilçelerini temsil etmek için yapılan elemelerde başarılı olan okullar Nilüfer ilçesinden Hüseyin Özdilek Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi, Osmangazi ilçesinden Hürriyet Anadolu Lisesi, Yıldırım ilçesinden İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gürsu ilçesinden Yıldız Tekstil Anadolu Lisesi, Kestel ilçesinden Hasan Coşkun Anadolu Lisesi, Gemlik ilçesinden Gemlik Anadolu Lisesi, Mudanya’dan Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi birinciliği göğüslemek için yarışacak.

Çevreye herkesin sahip olduğunu ve korunması gerektiğini belirten Bursagaz Kurumsal İletişim Yöneticisi Dilek Kiper, yeni nesilleri çevre konusunda bilinçlendirmek için bu yarışmayı tertiplediklerini söyledi.

‘Mavi bir gökyüzü, yeşil bir Bursa için’ sloganıyla hizmet veren Bursagaz’ın en önemli politikalarından birinin çevrenin korunması olduğunun altını çizen Kiper, “Çevre temizliği bir toplumun aynasıdır. Temiz bir toplum olmak zorundayız. Temiz ve medeni toplumlar, her zaman çevre temizliğine önem vermişlerdir. Gençlerimizi teşvik edici faaliyetler düzenliyoruz. 28 Mayıs’ta gerçekleştireceğimiz ve bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz Çevre Konulu Bilgi Yarışması da bu çalışmalarımızdan bir tanesi. Kıyasıya rekabetin ve heyecanın hakim olacağı finalde tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kiper, final yarışması sonucunda birinci olan okulun takımına 3 bin TL, 2’nci olan takıma bin 500 TL, 3’üncü olan takıma ise 750 TL ve ilk üç okula yazıcı hediye edileceğini bildirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.